Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Η Αραούζου 19η στα 5 χλμ

Με τη 19η θέση της Κέλλυς Αραούζου στα 5 χλμ., ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στη Γεοσού, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Η αθλήτρια του Νίκου Γέμελου τερμάτισε σε 58 λεπτά και 17.2 δευτερόλεπτα. Δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο κι έπειτα κι από την παρουσία της στα 10 χλμ., επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

Νικήτρια του αγώνα με 57:56.0 αναδείχθηκε η Βραζιλιάνα Άνα Μαρσέλα Κούνια, που κατέκτησε το τέταρτο χρυσό της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πρώτο όμως στην απόσταση αυτή (έχει κερδίσει τρεις φορές τα 25 χλμ.). Δεύτερη και μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω της (57:57.0), τερμάτισε η Γαλλίδα Ορελί Μιλέρ, που είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο και το 2017, ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν η Αμερικανίδα Χάνα Μουρ και η Γερμανίδα Λεονί Μπεκ, που τερμάτισαν ταυτόχρονα σε 57:58.0.

Η κάτοχος του τίτλου, επίσης Αμερικανίδα Άσλεϊ Τουίτσελ, περιορίστηκε στην 7η θέση, ενώ η Ολλανδή Ολυμπιονίκης Σάρον Φαν Ρούβεντααλ έμεινε 11η .

Διαβάστε επίσης