ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δυναμική, σίγουρη, σύγχρονη

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «Α»: Η οικονομία στην κρίση του COVID-19

Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στέκεται η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζοντάς τις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη δραστηριότητά τους η παρατεταμένη σε διάρκεια πανδημία.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε έχουν αναστείλει το σύνολο ή τμήμα των δραστηριοτήτων τους, είτε έχουν περιορίσει πολύ τις εργασίες τους και λειτουργούν σε ένα περιβάλλον διαρκούς αβεβαιότητας. Την ίδια στιγμή καλούνται να επανασχεδιάσουν τη λειτουργία τους στη μετά COVID εποχή, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη τα δεδομένα της επόμενης μέρας.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η τράπεζα επιχειρεί να δομήσει μια πολιτική που θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία και κυρίως τις επιχειρήσεις που αν και επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία, διαθέτουν τις δυνάμεις για μια δυναμική επανεκκίνηση.

Δεύτερος κύκλος εγγυοδοτικών δανείων

Η τράπεζα με γρήγορους ρυθμούς υποδέχεται και διεκπεραιώνει αιτήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου των εγγυοδοτικών δανείων COVID-19, με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Διαθέτοντας σημαντική τεχνογνωσία, χρηματοδοτεί με 71,7 εκατ. ευρώ τις επιχειρήσεις, μέσα από ένα ευρύτερο πακέτο εγγυήσεων ύψους 780 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί απ΄ όλο το τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Έχοντας προσαρμόσει τους μηχανισμούς της, η Παγκρήτια Τράπεζα επιχειρεί να αντεπεξέλθει στα αιτήματα με ταχύτητα, εκταμιεύοντας δάνεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, απαλείφοντας, κατά το δυνατόν, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με βάση την κατανομή του προϋπολογισμού εγγύησης που έχει εγκριθεί από την ΕΑΤ, η τράπεζα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει δαπάνες κεφαλαίου κίνησης συνολικού ύψους 58 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 13,7 εκατ. ευρώ σε μεγάλες επιχειρήσεις, πάντα με στόχο τη στήριξη και σε αυτήν την δύσκολη φάση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα, σε μια συγκυρία που είναι πρωτόγνωρη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος των δανείων που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την τράπεζα στον α’ κύκλο λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 ήταν 29,5 εκατομμύρια ευρώ, το συνολικό ύψος των δανείων που θα χορηγήσει η Παγκρήτια μέσω των δύο κύκλων αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Προγράμματα ΕΤΕπ για τους αγρότες

Στο πλαίσιο των ενεργειών της για την ενίσχυση της ρευστότητας των πελατών της, η Παγκρήτια χρηματοδοτεί τον αγροτικό τομέα μέσα από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση αναγκών ρευστότητας ή/και τη στήριξη νέων επενδύσεων που πραγματοποιούνται από αγρότες και επιχειρήσεις του αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα σε όλη τη χώρα, με κύρια δραστηριότητα στους τομείς της γεωργίας και της βιο-οικονομίας.

Το πρόγραμμα αφορά δάνεια μέχρι 10 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει μέχρι το 100% του επιλέξιμου έργου. Η διάρκεια του δανείου κυμαίνεται από 2 έως 12 έτη, ενώ τα επιτόκια είναι πολύ ελκυστικά, ιδιαίτερα για νέους αγρότες.

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Δυναμικά συμμετέχει η τράπεζα στα συγκεκριμένα προγράμματα, υποστηρίζοντας τις οικιστικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτεί κίνητρα για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα και στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του κόστους των νοικοκυριών.

Σύγχρονη εικόνα στο δίκτυο καταστημάτων

Η Παγκρήτια εκσυγχρονίζει την εικόνα της. Στην καρδιά του Ηρακλείου σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, στη Λ. 25ης Αυγούστου 94 απέναντι από το Δημαρχείο Ηρακλείου – «Κτήριο Λότζια» – ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο κατάστημάτης.

Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον ιδιώτες και επιχειρηματίες θα βρουν λύσεις για τις τραπεζικές τους συναλλαγές μέσα από μια διευρυμένη κλίμακα σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η τράπεζα, συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της σε ένα πρωτοποριακό, φιλικό και ευέλικτο τραπεζικό ίδρυμα, επενδύοντας στην τεχνολογία και στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας μία διαφορετική τραπεζική εμπειρία σε κάθε επαφή με τους πελάτες της.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα