«Παγώνει» το άνοιγμα των σχολείων η Παγώνη

Του… χρόνου εκτιμά η αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά ότι πρέπει να επανέλθουν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις

Στον… πάγο έβαλε τις εικασίες-ελπίδες για άνοιγμα των σχολείων την επόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, η αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά εκτιμώντας μάλιστα ότι η επαναφορά των μαθητών στις σχολικές τάξεις πρέπει να γίνει του… χρόνου!!!

Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη κι αυτό όπως εξήγησε διότι παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, γεγονός που δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι ένα ποσοστό αυτών σίγουρα θα διασωληνωθεί.

Σύμφωνα, πάντα, με την κ. Παγώνη για τις επόμενες 10 ημέρες θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε καραντίνα, οριοθετώντας τους επιθυμητούς επιδημιολογικούς δείκτες στο ±500 ημερησίως για τα κρούσματα και στο διψήφιο νούμερο για τους διασωληνωμένους. Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα