«Παγώνουν» τον ΕΝΦΙΑ για να αποφύγουν αυξήσεις

Ένα μπάχαλο επικρατεί με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο τελικώς “παγώνει”  η κυβέρνηση (αντί να καταργήσει) για να αποφύγουν αυξήσεις αλλά και οι αντιδράσεις.

Ειδικότερα, ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με τις αντικειμενικές αξίες, που «καίνε» τους πολίτες καθώς ο καθορισμός τους θα επηρεάσει τους φόρους στα ακίνητα και ειδικά τον ΕΝΦΙΑ ενώ κυκλοφορούν σενάρια για αναβολή των νέων αντικειμενικών αξιών μέχρι τον Ιούνιο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα, με τα έως τώρα δεδομένα, δεν θα έχει κάποια αλλαγή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής, αλλά και σε τουριστικές περιοχές θα προκαλέσουν νέα προβλήματα, νέες αντιδράσεις και κατ’ επέκταση νέα προβλήματα στην κυβέρνηση.

Μπαίνει πλαφόν

Ετσι, μία από τις προτάσεις που έπεσε στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου είναι να μπει πλαφόν 20% στις αυξήσεις, αλλά και στις μειώσεις. Ωστόσο με τις νέες αντικειμενικές αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει το ΥΠΟΙΚ είναι οι αυξήσεις των φόρων. Για αυτό αναμένεται να το «παγώσει» η κυβέρνηση.

Δηλαδή μπορεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο να ανακοινωθούν οι αντικειμενικές, αλλά να μην υπάρξουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ώστε οι αυξομειώσεις να μην είναι μεγάλες και να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσουν τα ίδια με φέτος ποσά.

Διαβάστε επίσης