«Παιχνίδια» κορυφής με την πρόταση δυσπιστίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προκαλεί, όμωςο Αλέξης Τσίπρας δεν την καταθέτει περιμένοντας να γίνει κάτι στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Εάν ένα πράγμα μπορεί να αποτελέσει άμεση βαλβίδα αποσυμπίεσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του μισού υπουργικού του συμβουλίου συν γυναιξί και τέκνοις, αυτό θα ήταν η υποβολή πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η ενεργοποίηση του ισχυρότερου κοινοβουλευτικού όπλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αυτό γινόταν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές, θα μπορούσε να συσπειρώσει τους «γαλάζιους» βουλευτές και υπουργούς, που παρά τις δεδομένες διαφωνίες, πολύ δύσκολα θα έκαναν το βήμα να άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, μετατρέποντας εαυτούς σε χρήσιμα όργανα της αντιπολίτευσης. Αυτό εξάλλου το ανέφερε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στο Νίκο Χατζηνικολάου την Δευτέρα το βράδυ. Μάλιστα στο Μαξίμου τέθηκε επί τάπητος και το να ζητήσει ο πρωθυπουργός με μία «επιθετική κίνηση» επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, φέρνοντας τους βουλευτές και υπουργούς του προ των ευθυνών τους. Όμως κρίθηκε πιο σωστό να περιμένουν την επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή την κατάθεση ή όχι πρόταση δυσπιστίας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σε σύσκεψη με τους δικούς του επιτελείς έκρινε πως είναι καλύτερο να κινηθούν σε ένα ιδιότυπο ανταρτοπόλεμο με το να υποδαυλίζουν την κοινή γνώμη με «αποκαλύψεις». Έτσι εκτιμούν πως θα αναγκαστούν κάποιοι εντός της Νέας Δημοκρατίας να διαφοροποιηθούν. Και φυσικά έκριναν πως εάν κατέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, τότε μάλλον θα συσπείρωνε το κυβερνών κόμμα και ακόμη και οι διαφωνούντες θα ψήφιζαν υπέρ της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα