Παιδικές δικαιολογίες από Κατρούγκαλο για Παππά και τις κασέτες Μιωνή

έντονες είναι οι αντιπαραθέσεις από τις αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και στα τηλεοπτικά δίκτυα με το πολιτικό σκηνικό να παίρνει «φωτιά».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν σε εκπομπή του MEGA οι βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΝΔ), Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Βασίλης Κεγκέλογλου (ΚΙΝΑΛ).

Ο κ. Παπαδημητρίου σχολίασε την εμπλοκή της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία, σημειώνοντας ότι οι αποκαλύψεις είναι σημαντικές.

«Αυτό που αφορά τη ζωή των πολιτών είναι το γεγονός ότι βλέπουν πως λειτουργούσε ένα κομμάτι της εξουσίας, ένα σκοτεινό κομμάτι της τότε διακυβέρνησης» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες μαθαίνουν πώς λειτουργούσε η βαθιά εξουσία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση και να μοιράσει τις ευθύνες που αναλογούν, «γιατί θα πρέπει να γνώριζε ως πρωθυπουργός τι συνέβαινε» όπως τόνισε.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στη «δράση» του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και τις κρυφές συνομιλίες που είχε.

«Δεν είναι δυνατόν ο πιο σπουδαίος άνθρωπος στο Μαξίμου μετά τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο συμβολισμό της κυβερνητικής εξουσίας ως “μαγαζί” ή να απευθύνεται στην εισαγγελέα Διαφθοράς ως το “κορίτσι”» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου, τονίζοντας πως «αν μιλάς με αυτό τον τρόπο, σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγω για μια «δυσώδη» υπόθεση, από την οποία φαίνεται πόσο δέσμιος του Αντώνη Σαμαρά είναι ο νυν πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί οι συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή καθώς είναι προϊόν υποκλοπής.

«Υπάρχει το 377Α άρθρο του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος κάνει χρήση υποκλαπείσας συνομιλίας πραγματοποιεί κακούργημα» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παραβιάζοντας το απόρρητο των καταθέσεων της Προανακριτικής, θεσμούς και διατάξεις επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Για να φτιάξεις παρακράτος θα πρέπει να ελέγξεις σε βάθος το κράτος» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «ιστορικά παρακράτος στην Ελλάδα είχε μόνο η δεξιά».

«Ολοφάνερα» χαρακτήρισε τα στοιχεία για τη λειτουργία του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, προσθέτοντας ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

«Το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε ένα σύστημα με πρόσωπα της κυβέρνησης με αυτά τα χαρακτηριστικά» συμπλήρωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Διαβάστε επίσης