Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ

Οι 4 ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο.

Έναν πρωτότυπο on line διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821» και προσκεκλημένους παιδιά ηλικίας 7-15 ετών, από τον οποίο θα προκύψουν τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς γραμματοσήμων, διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://1821.elta.gr/ που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για τον διαγωνισμό, τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν το πρότυπο περίγραμμα του γραμματοσήμου, να ζωγραφίσουν ελεύθερα μέσα του, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και, στη συνέχεια, να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τη ζωγραφιά τους στην πλατφόρμα για να συμμετέχει στον διαγωνισμό και στην «ψηφιακή» έκθεση.

Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 και θα διατίθεται από όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και τους διακριθέντες και συμμετέχοντες περιμένουν τα εξής έπαθλα:

>>Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο.

>>Οι 12 πρώτοι που θα περάσουν στον τελικό, θα κερδίσουν –επιπλέον– ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη συλλογή δώρων Art Post Collection.

>>Οι 4 ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα