Παίζει τα ρέστα του ο Τσίπρας στην βεράντα της Ικαρίας

Αναμφίβολα η εικόνα που μεταδόθηκε από την βεράντα του σπιτιού του καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη και βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, εξέθεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε μία ημέρα που είχε επιβληθεί πιο σκληρά μέτρα λόγω της πανδημίας. Εικόνες που φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας να τις μεταδώσει μέσω ερασιτεχνικών φωτογραφιών στα πέρατα της γης.

Και από τη στιγμή που ουδείς από την κοινωνία ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μετατρέψει την Ικαρία σε μείζον πολιτικό ζήτημα, ποντάροντας στην δυσαρέσκεια του κόσμου. Κι έτσι αποφάσισε για χάρη της εικόνας του μικρού νησιού να τσουβαλιάσει «τα πάντα όλα», που έλεγε και ο αείμνηστος Αλέφαντος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Αλέξης Τσίπρα, όσο και εάν ακούγεται παράξενο, αποφάσισε να παίξει τα ρέστα του στην εικόνα της βεράντας του ακριτικού νησιού.

Σαν «μαδημένος» χαρτοπαίκτης ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να παίξει και τα τελευταία του υπάρχοντα μπας και καταφέρει να «ζαρώσει» την εικόνα του πρωθυπουργού, για τον οποίο η πλειοψηφία του κόσμου του αναγνωρίζει την προσπάθεια, κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις όπου κυριαρχεί η απάντηση «ο Μητσοτάκης τα πάει καλά». Και ο Τσίπρας εκεί ποντάρει. Όχι στους φανατικούς, αλλά σε όσους αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε γενικές γραμμές τα πάει καλά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δηλαδή με όλους όσοι είτε έχουν συστρατευθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε δηλώνουν ικανοποιημένοι και αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του.

Έτσι η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας «για παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας»  μπορεί να προκαλεί τον γέλωτα, αλλά όλοι στην Κουμουνδούρου ελπίζουν να μετατραπεί η Ικαρία στο Μάτι του Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας, αναφέρει το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, όπου παραβρέθηκε σε γεύμα στο σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ.  κ. Στεφανάδη, παρουσία δεκάδων στελεχών, σημειώνοντας την αντίθεση αυτής της κίνησης ως προς τα νέα, αυστηρότερα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, που υιοθέτησε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση.

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει στην επίκαιρη ερώτηση του:

«1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

  1. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;
  2. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;»

Φυσικά στην επερώτηση του ο κ. Τσίπρας αναφέρεται μόνο σε όσους υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν είπε κουβέντα για όλους τους κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύτηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο για να αποδοκιμάσουν τον πρωθυπουργό και ήταν τουλάχιστον 30, όπως φαίνεται από βίντεο που οι ίδιοι ανήρτησαν στα social media.  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα