Πακιστάν: Επίθεση από «καμικάζι» αυτοκτονίας σε αστυνομικό όχημα – Δέκα νεκροί

Από την βομβιστική επίθεση τουλάχιστον 35 άτομα τραυματίστηκαν

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενός «καμικάζι» αυτοκτονίας τη Δευτέρα ενάντια σε αστυνομικό όχημα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Δύο στελέχη της αστυνομίας είναι ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στην πόλη Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των Αρχών.

«Μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί δέκα πτώματα και έχουμε δεχθεί 35 τραυματίες στο Πολιτικό Νοσοκομείο», δήλωσε στο Reuters νοσοκομειακός αξιωματούχος. Δύο μέλη της αστυνομίας περιλαμβάνονται στους νεκρούς, επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος αστυνομικός αξιωματούχος.

Πρωταρχικός στόχος του βομβιστή αυτοκτονίας ήταν η συγκέντρωση μιας θρησκευτικής οργάνωσης, ωστόσο πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν τον σταμάτησε η αστυνομία , επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Αμπντούλ Ραζάκ Τσίμα, αρχηγός της αστυνομίας της Κουέτα.

Νέα επίθεση στην Κουέτα του Πακιστάν μέσα σε έναν μήνα

Τον περασμένο μήνα, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κουέτα του Πακιστάν, από έκρηξη σε τέμενος στη διάρκεια της βραδινής προσευχής. Η πλούσια σε μεταλλεύματα επαρχία Μπαλουχιστάν είναι στο κέντρο του αξίας 60 δισεκ. δολαρίων Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν, που αποτελεί τμήμα του εκτεταμένου σχεδίου υποδομών του Πεκίνου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Η βία στο Μπαλουχιστάν έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια διαφόρων επενδυτικών σχεδίων, όπως η σχεδιαζόμενη ενεργειακή σύνδεση από τη δυτική Κίνα στο νότιο λιμάνι Γκουαντάρ του Πακιστάν.

 

Διαβάστε επίσης