Πάλεψαν αλλά ηττήθηκαν οι «γοργόνες» του Ολυμπιακού

Πάλεψαν οι «γοργόνες» του Ολυμπιακού, στον τελικό του Len Trophy που φιλοξενήθηκε στη Βαρκελόνη, αλλά ηττήθηκαν από τη Ντουναϊσβάρος με 13-11. Ο αριθμός «4» αποδείχτηκε άτυχος για τις «ερυθρόλευκες» και γούρικος για τις Ουγγαρέζες. Οι πολίστριες της ελληνικής ομάδας μπήκαν στην πισίνα με στόχο το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο. Οι Μαγυάρες σκόπευαν την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, στην τέταρτη συμμετοχή τους.

Σε αντίθεση με τον ημιτελικό απέναντι στην Πάντοβα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού δεν έφτασαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Έδειξαν να μένουν από ενέργεια και «καθαρό» μυαλό. Έκαναν αρκετά λάθη, ιδιαίτερα στην άμυνα, με συνέπεια οι Ουγγαρέζες να μπουν… σε θέση οδηγού. Άντεξαν στην αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» και τελικά δίκαια πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 3, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ντουναουϊβάρος (Μίχοκ): Κις, Σίλαγκι 3, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Μαχιέου 1, Λούκα, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ 1, Μπρεζόφσκι, Εμτσούνου 2, Άαρτς

Διαβάστε επίσης