Πάλι θα παρακαλάνε την ΕΡΤ στη Super League 2

Πάλι την ΕΡΤ θα παρακαλάει η Super League 2 να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματος του πρωταθλήμτος, καθώς κανένα άλλο κανάλι δεν επιδεικνύει το παραμικρό ενδιαφέρον προκειμένου να καλύψει το δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2, ήταν διάχυτο το αίσθημα της ανησυχίας για το οικονομικό κομμάτι.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στην ΕΡΤ, προκειμένου να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα που υπάρχει για τα μπόνους, που ανέρχονται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και να υπάρξει κουβέντα σχετικά με το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Παράλληλα η Λίγκα έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση, στην οποία θα διευθετηθούν ορισμένα σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της καθυστέρησης των χρημάτων από το ποσοστό του στοιχήματος.

Επίσης η διοργανώτρια Αρχή έστειλε επιστολή και στον ΠΣΑΠΠ, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση στην οποία, θα ζητηθεί να δοθεί το 30% που θα αφορά τα χρέη των ΠΑΕ και το υπόλοιπο, όταν καταβληθεί το ποσό από το στοίχημα.

Έπειτα από τις εξελίξεις, το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου μοιάζει απίθανο, ενώ σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με την τηλεοπτική στέγη που θα εξασφαλίζει στις ομάδες κάποια έσοδα η έναρξη της σεζόν αναμένεται να αργήσει περαιτέρω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας: 

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Το σώμα ενημερώθηκε για την πρόταση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ και θα επανέλθει με αντιπρόταση.
  2. Συστάθηκε επιτροπή από το Προεδρείο (κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη, Πρίτσα) και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Αιγάλεω κ. Παλτόγλου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου, ΠΑΕ Επισκοπή κ. Νικολιδάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου και ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, οι οποίοι θα έρθουν σε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της SL1, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, με σκοπό την ενημέρωση και την άμεση εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία και τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία διεξαγωγής του Πρωταθλήματος SL2 αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Στους προαναφερθέντες φορείς στάλθηκαν σχετικές ενημερωτικές επιστολές.
  3. Αποφασίστηκε ομόφωνα η μπάλα του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 να είναι η Nike Flight.»
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα