Παναγιωτόπουλος: «Άκαρπη κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο απειλεί την εδαφική μας κυριαρχία»

Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για τις συνομιλίες που είχε με τον τούρκο ομόλογό του

Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου όσο η Τουρκία απειλεί εδαφική κυριαρχία είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον απόηχο της χτεσινής του συνάντησης με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ατελέσφορη

Ο υπουργός Άμυνας απαντώντας στους κοινουβουλευτικούς συντάκτες για το περιεχόμενο των χτεσινών του συνομιλιών με τον Τούρκο ομόλογό του τόνισε ότι «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία τόνισε:

Άδικη και εξωφρενική η κριτική σας

«Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Παράλληλα, είπε ότι τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (αποτα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου.

«Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό. Τέλος, σημείωσε ότι το ΥΠΕΘΑ εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα