Παναγιωτόπουλος: “Δεν αποκλείουμε την παρουσία τζιχαντιστών στους μετανάστες”

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι το προσφυγικό, είπε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, σε ενημερωτική συνάντηση με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες.

Και μάλιστα σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν μπει στη χώρα μας και τζιχαντιστές και κάλεσε την Ε.Ε., να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, που είναι και ευρωπαϊκό θέμα.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψε ότι, στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος ΥΠ.ΑΜ. Χ. Ακάρ, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, για την συμμετοχή ελληνικών μαχητικών F-16 σε στρατιωτική άσκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναβαθμισμένη Στρατηγική αμυντική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ, επισημαίνοντας, ότι η Ελλάδα θα έχει πολλά γεωπολιτικά οφέλη και ότι, για μία ακόμη φορά, βρίσκεται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Σχετικά με τα εξοπλιστικά, ο ΥΕΘΑ, είπε ότι προτεραιότητα είναι, η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με καινούργια πλοία επιφανείας, τύπου Φρεγάτας ή κάτι παρεμφερές, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΓΕΝ.

Εκτίμησε, ότι μέσα στο 2020 θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το δικό μας μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων (UAV).Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών από τον Ν. Παναγιωτόπουλο, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από
τη νήσο Μεγίστη, του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλόριζου.

Διαβάστε επίσης