Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία έσπευσαν μαζί με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διαδηλώσουν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει πως θα φορολογηθούν ακόμα και ΑμΕΑ.

Στο πλευρό τους ήταν επίσης και πολλοί παραολυμπιονίκες, όπως ο «χρυσός» του Λονδίνου 2012 Νικόλαος Πανανός. Συγκεντρώθηκαν στην αρχή έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης σ’ αυτή την ξεχωριστή διαδήλωση συμμετείχαν και σωματεία γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο πρόεδρος του σωματείου «Ερμής» και μέλος του συντονιστικού του ΕΣΑμεΑ Αριστείδης Πανανός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχει μειωθεί κατά 70% η κρατική χρηματοδότηση στα κέντρα γονέων, τα οποία εκπαιδεύουν και βοηθούν στην επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ. Επίσης προσέθεσε, πως το κέντρο «Ερμής», στεγάζεται σε χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και κινδυνεύουν με έξωση από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ζητούμε όχι το ευ ζην, αλλά τουλάχιστον το ζην», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Διαβάστε επίσης