Πανελλαδικές εξετάσεις: Δύσκολα τα θέματα της Φυσικής

Το πρώτο απρόοπτο είχαμε σήμερα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς με καθυστέρηση μίας ώρας δόθηκαν στους υποψήφιους της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης τα θέματα της Φυσικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπου 15 εξεταστικά κέντρα του Βορείου Αιγαίου, σε μία άσκηση στη Φυσική υπήρχε ένα σχήμα (όχημα) το οποίο κατά την εκτύπωση δεν φαινόταν καλά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν ορισμένοι υποψήφιοι. Η Εξεταστική Επιτροπή έκρινε ότι έπρεπε να σταλούν εκ νέου τα θέματα και γι’ αυτό και υπήρξε η καθυστέρηση.

Τα θέματα στη Φυσική χαρακτηρίστηκαν δύσκολα και απαιτητικά, αλλά μέχρι στιγμής δεν διαφαίνονται προβλήματα ή ασάφειες. Σήμερα διαγωνίζονται επίσης οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Πληροφορίες αναφέρουν  ότι υπήρχε θέμα που έχει ξαναπέσει σε πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Διαβάστε επίσης