Πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση: “Μπουκάρουν” σε σπίτια με στόχο την έρευνα κατά της Ντραγκέτα

Η αστυνομία στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία πραγματοποίησε σήμερα έφοδο σε 46 κατοικίες και επιχειρήσεις στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής έρευνας εναντίον της ιταλικής μαφίας, ανέφερε η γερμανική αστυνομία

Οι συντονισμένες έφοδοι ήταν το αποτέλεσμα μιας ευρωπαϊκής έρευνας για μια ομάδα, ορισμένα από τα μέλη της οποίας ανήκουν στην «Ντραγκέτα», την πιο ισχυρή μαφιόζικη οργάνωση στην Ιταλία. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και φοροδιαφυγή ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Η αστυνομία στην Βαυαρία ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως ερευνητές της αστυνομίας και των φορολογικών αρχών στο Άουγκσμπουργκ ερευνούν την υπόθεση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, υπό την καθοδηγήση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Οι κύριοι ύποπτοι που συνελήφθησαν ανήκουν στην “Ντραγκέτα”, την πιο ισχυρή μαφιόζικη οργάνωση στην Ιταλία, και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και φορολογική απάτη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η αστυνομία.

Οι δράστες διεκδίκησαν παράνομα ΦΠΑ πουλώντας πολυτελή αυτοκίνητα αρκετές φορές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία. Οι ύποπτοι θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον δικαστή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στη Γερμανία, έξι στην Ιταλία και ένας στη Βουλγαρία, ανέφερε η αστυνομία, η οποία κατέσχεσε πολλά αποδεικτικά στοιχεία στη διάρκεια των εφόδων, περιλαμβανομένων πολλών οχημάτων μεγάλης αξίας.

Η αστυνομία στην Βαυαρία ανέφερε πως ερευνητές της αστυνομίας και των φορολογικών αρχών στο Άουγκσμπουργκ ερευνούν την υπόθεση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, υπό την καθοδήγηση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η Ντραγκέτα εδρεύει στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία και έχει ξεπεράσει την πιο διάσημη Κόζα Νόστρα της Σικελίας προκειμένου να γίνει η πιο ισχυρή οργάνωση οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα – και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα