Πάνω από 1.000 καταγγελίες στο ΣΕΗ για παρενοχλήσεις ηθοποιών

Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του σωματείου Πασχάλης Τσαρούχας

Σε ντόμινο όπου η μία αποκάλυψη διαδέχεται τη άλλη έχει εξελιχθεί το ζήτημα της κακοποίησης και των παρενοχλήσεων -σωματικών/σεξουαλικών αλλά και ψυχολογικών) ηθοποιών.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” ο πρόεδρος πλέον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλης Τσαρούχας, το σωματείο δέχεται σε καθημερινή βάση δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή ψυχολογική βία.

“Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή (…) Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη” είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

Προς ενημέρωση όσων θέλουν να προβούν σε αντίστοιχες καταγγελίες, ο Π. Τσαρούχας εξήγησε ότι οι πόρτες του Πιεθαρχικού του ΣΕΗ είναι καθημερινά ανοιχτές (10:00 με 13:00) προκειμένου να υπόδέχεται τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ καταγγελίες, ενώ λειτουργούν αρμόδιες επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων.

“Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε (…) Είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε”, τόνισε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα