Πάνος Καμμένος: Εκλογές θέλατε; «Μετά τον Μάιο και βλέπουμε…»

Με… πανηγυρική διάθεση εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση της επταμελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Ο λόγος; Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, με τον ίδιο να δηλώνει δικαιωμένος και να προβλέπει πως οι εκλογές στη χώρα μας θα γίνουν πιθανότατα στο τέλος της τετραετίας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε με διαφοροποιημένη θέση αναφορικά για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό καθώς ενώ το βράδυ της Κυριακής μιλούσε για συνταγματική ακύρωση του κειμένου, σήμερα Τρίτη περιέγραψε μια «ζωντανή» συμφωνία που όμως θα καθυστερήσει να έρθει στην ελληνική Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκινά μια νέα εποχή που μεταθέτει τη συμφωνία για πολύ μετά τον Μάρτιο», για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «αποτελεί δικαίωση για τους ΑΝΕΛ ότι δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η συμφωνία δεν θα τραβήξει. Το 70% του λαού των Σκοπίων δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει από τη σκληρή γραμμή της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας».

Ερωτηθείς για την κόντρα του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως «εγώ συνομιλώ με τον πρωθυπουργό» ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είπε «είναι φίλος μου. Κάνουμε μαζί διακοπές στην Ικαρία».

Εκλογές μετά τον Μάιο

Σε δήλωση που έκανε μετά την ομιλία του ενώπιον των έξι βουλευτών του, ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά τον Μάιο για να προσθέσει: Και πολύ πιθανό να γίνουν όταν τελειώνει η τετραετία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο ικανοποιεί τους στόχους που είχε θέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως «τα αναδρομικά των ενστόλων δόθηκαν και αντισταθήκαμε στην μείωση συντάξεων και μισθών». Ο ίδιος ανέφερε ότι το κόμμα ετοιμάζει δύο νομοσχέδια για την μείωση της φορολογίας που θα τα συζητήσει με τον πρωθυπουργό. «Θα έρθουν δύο νομοσχέδια που θα δίνουν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές τόσο στις διοικήσεις των τραπεζών όσο και στους πολιτικούς προϊστάμενους που τις εποπτεύουν υποστηρίζοντας ότι συνεχίζεται η χρηματοδότηση «ΜΜΕ της διαπλοκής».

Τέλος ο κ. Καμμένος είπε ότι στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος προκειμένου να σχεδιαστεί η στρατηγική για τις εκλογές του 2019.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα