Παντελίδης: « Ο Άρης αρχίζει και μεγαλώνει ξανά»

Ανεβάζει τον πήχη για τη σεζόν που έρχεται ο προπονητής του Άρη Σάββας Παντελίδης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε εισιτήριο στο Europa League στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία, αλλά ο τεχνικός ηγέτης της πιστεύει πως τα καλύτερα έρχονται.

Ο Σάββας Παντελίδης είπε χαρακτηριστικά:

Για τον απολογισμό της σεζόν: «Είμαι εδώ από τις 15 Νοεμβρίου. Είπα από την πρώτη στιγμή πως είμαι εδώ για να βγει ο Άρης στην Ευρώπη και από αυτή τη σκοπιά έχουμε μία πετυχημένη χρονιά. Μετά από τέσσερα χρόνια που δεν της άξιζαν, συν δύο πριν δύσκολα, παίρνει η ομάδα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά από 8 χρόνια. Δεν είχα πει ότι θα τα αλλάξω όλα, αλλά ο Άρης χρειαζόταν μία διαφορετική προσέγγιση στο ματς και στα αποδυτήριά του. Χρειάστηκε πολλή δουλειά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έπρεπε να δεθούμε σαν οικογένεια. Αυτό μας δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Στο ματς με την Ξάνθη, ίσως να μην είχαμε επόμενη μέρα. Αλλά δεν ήταν η πιο δύσκολη μέρα εκείνο το ματς, αλλά ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η εμφάνιση στη Λιβαδειά. Εκεί ένιωσα πως χάναμε την αξιοπρέπειά μας. Εκεί καταλάβαμε τις ευθύνες μας και το πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Άρης. Δεν φτάσαμε ακόμα στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Υπάρχει βούληση να γίνουμε καλύτεροι, όχι μόνο σε αποτελέσματα και τίτλους. Το κλαμπ αρχίζει να μεγαλώνει ξανά. 

Τι καταφέραμε; Σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα ανέβασε τα τρεξίματά της 30%. Και πληρώσαμε το κόστος για αυτό. Για αυτό και είδαμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα στο δεύτερο γύρο. Καταφέραμε να πετύχουμε 15 νίκες και 46 γκολ, που στις συγκεκριμένες κατηγορίες, είναι μία από τις καλύτερες χρονιές της ομάδας. Απολαμβάνω την παρουσία μου στον Άρη, γιατί καταφέραμε και δώσαμε ενθουσιασμό στον κόσμο. Του δώσαμε μία βάση για να έχει ξανά όραμα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της χρονιάς».

Για την κριτική που έχει ασκηθεί: «Είμαι ένας άνθρωπος που δέχομαι πάντα την κριτική. Με κάνει καλύτερο. Κάποιες στιγμές υπήρχαν δημοσιεύματα που ήταν κακόβολα. Αυτά έχουν ως στόχο μόνο να κάνουν κακό. Τα καλόβουλα με βοηθάνε. Όλοι απαντήσαμε σε αυτά με την δουλειά και πείσαμε πως είμαστε σε καλό δρόμο για την καθιέρωση του συλλόγου ξανά στην ελίτ του πρωταθλήματος».

Για την συνέχεια της συνεργασίας του με τον Άρη: «Έχουμε έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Το συμβόλαιο είναι μία απεικόνιση γραπτή μίας προφορικής συμφωνίας. Είναι μία συμφωνία μεταξύ εμού του τεχνικού διευθυντή και του προέδρου. Έχουμε μία επικοινωνία με σκοπό να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Αυτή η επικοινωνία έφερε κάτι σπάνιο σε εμάς στο ποδόσφαιρο. Είχαμε μία επιτυχία 100% στις μεταγραφές του Γενάρη και έχει όνομα αυτή τη επιτυχία. Ευχαριστώ τον κ. Διαμαντόπουλο γιατί είχε μεγάλη επιτυχία σε αυτό το κομμάτι. Επειδή θα με ρωτάγατε ποιος είναι ο βασικός στόχος. Πριν ολοκληρωθεί η ομάδα δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα. Στόχος δικός μου είναι η ομάδα να είναι καλύτερη φέτος, να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Ασφαλώς και θέλουμε να απολαμβάνουμε αυτή την ομάδα περισσότερο»

Για τις μεταγραφές: «Θα έχουμε 1-2 προσθήκες στην άμυνα, 1-2 στο κέντρο και 1-2 στην μεσοεπιθετική γραμμή. Αν θα φύγουν παίκτες, έχουμε δύο κατηγορίες. Η πρώτη έχει να κάνει με παιδιά που πιστεύουμε πως μπορούν να αντικατασταθούν και η δεύτερη είναι παίκτες που θα αποφασίσουμε πως τα προβλήματα που μας δημιουργούν είναι περισσότερα από αυτά μας προσφέρουν».

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ: «Μία ομάδα σαν την δική μας πρέπει να έχει περίπου δύο παίκτες σε κάθε θέση. Όλα είναι στο σωστό δρόμο».

Για τους δύο δανεικούς του Άρη, Ματέο και Ροζ: «Αν ήταν να μπορώ να πω, θα το είχα πει ήδη. Δεν είναι στο χέρι μου, ίσως ούτε και της ίδιας της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη».

Για τον Ματέο και μέχρι πότε μπορεί να περιμένει: «Επειδή υπάρχει και η Ευρώπη, η ομάδα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της. Είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Μπορεί αύριο να είναι μαζί μας ή και όχι. Η εικόνα του δείχνει ότι θέλει. Αλλά το ποσοστό του τι θέλει ο ίδιος είναι μικρό σχετικά με το τι θέλει η ομάδα του».

Για το αν θα είναι Έλληνες ή ξένοι: «Θα πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε να αποκτήσουμε. Βλέπουμε και Έλληνες…»..

Για το ματς με την Ξάνθη και το «ντοπάρισμα» για το οποίο μίλησε ο Σιώπης: «Τους είχα πει πως δεν μας άξιζε να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Την μεγάλη βοήθεια την δίνουν οι παίκτες μόνοι τους, όταν βάζουν στην άκρη το εγώ τους και αποφάσισαν ότι υπάρχει το εμείς. Αφού πήρε η ομάδα το αποτέλεσμα τότε, το κράτησε μέχρι το τέλος».

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινήσει καλά ο Άρης και να πάει έτσι μέχρι το τέλος: «Αν πετύχουμε στον σχεδιασμό μας δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάτι ποιοτικό υπάρχει, θέλουμε κάτι ποσοτικό περισσότερο».

Για την «βάση» που υπάρχει στο ρόστερ και αν σκέφτεται ότι ίσως αποχωρήσει κάποιος παίκτης«Δεν το βάζω στο μυαλό μου. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα το καλύψουμε. Πιστεύω περισσότερο στην ομάδα και όχι στο άτομο».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου κι αν μπορεί ο Άρης να κάνει του χρόνου την έκπληξη: «Για μένα ο στόχος είναι να έχουμε μία καλύτερη ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Αν ολοκληρωθεί το ρόστερ και οργανωτικά και καλύτερο, τότε θα μπορούμε να θέσουμε στόχους. Πρώτα πρέπει να δούμε το ρόστερ και μετά να μιλήσουμε. Αν πω κάτι εγώ τώρα και δεν γίνει θα είμαι υπόλογος απέναντι σε όλους. Όταν έχουμε μία εικόνα της ομάδας, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πει τους στόχους για τη νέα χρονιά».

Για τα οργανωτικά θέματα που ανέφερε: «Τα έξι χρόνια που η ομάδα έλειπε, σίγουρα έχει αφήσει κάποια θέματα που δεν είναι σε πολύ υψηλό βαθμό. Συνθήκες προπόνησης, για παράδειγμα. Υπάρχει μία καλή επικοινωνία και για όλους ο στόχος θα είναι κοινός».

Για το τι άλλαξε προπονητικά στον Άρη: «Από ένα σημείο και μετά έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάναμε εμείς όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας. Υπήρχαν ματς που ο Άρης έπαιζε μπάλα και ο αντίπαλος περίμενε. Έπρεπε να βρούμε κάποιες καλύτερες λύσεις».

Για τον Μπρούνο Γκάμα: «Τον Αύγουστο περιμένουμε να ξεκινήσει με την ομάδα… Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είναι μαζί μας. Θέλει και την βοήθεια μας, γιατί ένας τέτοιος τραυματισμός δεν είναι εύκολος».

 

Διαβάστε επίσης