ΠΑΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ: Ο mr. Manos, η κα πρέσβειρα και η επιβεβαίωση της «Α»

Επιβεβαιώνονται μέσω… διαψεύσεων τα αποκλειστικά ρεπορτάζ τής «Α». Κοντά σε κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή για το «τριφύλλι» οι Κινέζοι

Η «Α» στις 24 Απριλίου δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο κινέζικο κονσόρτσιουμ, φορτωμένο σε ευρώ, είναι σε συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και άμεσα ασχολήθηκαν δυο πρόσωπα. Ο… Γιώργος Γεωργίου, που το σέρβιρε ως δική του είδηση (εντάξει, ο Γιώργος είναι αυτός που είναι, μπορεί να έπεισε και τον εαυτό του ότι έβγαλε αυτός την είδηση στον Realfm), και ο Γιάννης Αλαφούζος που με τρεχάλα… Γιουσέιν Μπολτ το διέψευσε μέσω της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Την επομένη της διάψευσης, η «Α» επανήλθε και στήριξε την αποκλειστική της πληροφορία, παρά τη διάψευση της ΠΑΕ, που έκανε τη διάψευση προφανώς γιατί υπήρχε ρήτρα εμπιστευτικότητας με τους Κινέζους. Και ξαφνικά, χθες, το Σάββατο το βράδυ έγινε… θαύμα. Το καταπράσινο sitetrifilara.gr, φίλα προσκείμενο προς την ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχο, δημοσίευσε στο… άσχετο, την εξής είδηση: ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, είχε επισκεφτεί την κινέζικη πρεσβεία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και είχε συζήτηση με την Κινέζα πρέσβη, και για του λόγου το αληθές ανέβασε και σχετική φωτογραφία, στην οποία ο πρόεδρος της ΠΑΕ θύμιζε ενδυματολογικά μανεκέν.

Τι μπορεί να είπε ο mr Manos, εκ της ευρωπαϊκής μπουρζουαζίας, με την Κινέζα πρέσβη, εκείνη την ημέρα; Η πανδημία με τον κορωνοϊό δεν είχε ξεσπάσει ακόμα, συνεπώς αυτό αποκλείεται. Να συζήτησαν για μόδα; Ο mrManosείναι κλασάτος ενδυματολογικά, δεν μπορεί να έχει άποψη για την κινέζικη «μόδα». Μπορεί να μίλησαν για τους δρόμους του μεταξιού και την καλλιέργεια μεταξοσκώληκα στην Ελλάδα; Δεν πρέπει να γνωρίζει το αντικείμενο. Το πολύ-πολύ ο πρόεδρος της ΠΑΕ να φέρει στο πέτο του σακακιού του μία λωρίδα από μετάξι, για το «στυλ». Ούτε, φυσικά, συζήτησαν ιστορικά ντοκουμέντα, όπως για την Αλεξάνδρεια την Έσχατη, στα σύνορα της Κίνας, που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Μετά το χιούμορ, ας πάμε στα σοβαρά.

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης πήγε εκεί για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των Κινέζων προκειμένου να υλοποιηθεί η πώληση του Παναθηναϊκού. Δεν υπήρχε άλλο αντικείμενο συζήτησης. Ο Αλαφούζος έψαχνε τότε να βρει αγοραστή, αυτό είναι γνωστό. Εκεί πήγε για να ρωτήσει και να ακούσει ο κύριος Μάνος. Και η ιστοσελίδα trifilara.gr–προφανώς στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με την ΠΑΕ– απλά «καρφώθηκε» με το να δημοσιεύσει την είδηση της επίσκεψης τον περασμένο Σεπτέμβριο, οκτώ μήνες μετά. Οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας απλά απάντησαν στο ρεπορτάζ της «Α», επιβεβαιώνοντάς την! Και θα εξηγήσουμε γιατί.

Μία ημέρα μετά την είδηση περί επίσκεψης του Μάνου Μαυροκουκουκουλάκη στην κινεζική πρεσβεία, που στο site συνοδευόταν από δηλώσεις «παραγόντων της ΠΑΕ» (γιατί δεν ζητούσαν δήλωση από τον ίδιο τον Αλαφούζο;), η ίδια ιστοσελίδα δημοσίευσε νέο ρεπορτάζ με τίτλο «Πρόταση για τον Παναθηναϊκό… Made in China».

https://www.trifilara.gr/protasi-gia-ton-panathinaiko-made-in-china/

Εκεί, κάνει θεαματική τούμπα σε σχέση με το προηγούμενο ρεπορτάζ της, που θα τη ζήλευε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Πάλι αναφέρει τις διαψεύσεις των «ανθρώπων» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά ταυτόχρονα κρατάει και μία πισινή. «Σε γενικές γραμμές σεβόμαστε κάθε συνάδελφο, γιατί μπορεί να έχει οποιαδήποτε αξιόπιστη πληροφορία και στη ζωή όλα γίνονται. Και καμία διάθεση δεν υπάρχει να το παίξουμε απόλυτοι ξερόλες». Και πιο κάτω: «Η εμπειρία χρόνων έχει δείξει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στη ζωή, ίσως κάποιος να γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε. Ουδείς είναι παντογνώστης». Το καταλάβαμε… Είναι καταφανής παραδοχή ότι το ρεπορτάζ ισχύει, απλά ο Αλαφούζος διαψεύδει για τους δικούς του λόγους. Πιθανόν γιατί θέλει να μεταδώσει με τυμπανοκρουσίες την είδηση από τα δικά του Μέσα. Ή να μην έχει επέλθει –ακόμη– τελική συμφωνία για το «πακέτο» που θα πάρει.

Η «Α» έχει μη επιδεχόμενα διάψευσης στοιχεία στα χέρια της σχετικά με το επικείμενο dealτου Αλαφούζου με το κινέζικο κονσόρτσιουμ. Παρακολουθεί τα γεγονότα και τις ενέργειες των υποψηφίων αγοραστών. Η περίπτωση του Αργεντίνου προπονητή –επρόκειτο για τον γνωστό Μπιέλσα– ναυάγησε. Και τώρα συζητούν με δύο κορυφαίους προπονητές, ένας εκ των οποίων πρόσφατα κοουτσάριζε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα με πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους. Απλά, η «Α» τα ταξινομεί, τα εμπλουτίζει και φυσικά θα τα δημοσιεύσει όταν πρέπει. Όλα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπορούν να πανηγυρίζουν, αν εκτός θεαματικού απροόπτου δεν ευδοκιμήσει η πώληση της ΠΑΕ. Δύο από τις πέντε κρατικές κινέζικες εταιρείες που ενδιαφέρονται, είναι παγκόσμιοι κολοσσοί και μόλις γίνουν γνωστοί θ’ αφήσουν με ανοικτό το στόμα όχι μόνο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και όλων των ομάδων, ακόμα και τους ιδιοκτήτες τους!

Να θυμίσουμε το αποκλεισμό ρεπορτάζ της «Α», που ανέφερε ότι το dealθα είχε ολοκληρωθεί μέχρι στις 20 Ιανουαρίου αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία του κορωνοϊού, ότι οι Κινέζοι θα φτιάξουν νέο γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις, μπορεί και τις καλύτερες στον κόσμο. Μία από τις αθλητικές εταιρείες του κονσόρτσιουμ ασχολείται με αθλητική ένδυση, ενώ άλλη έχει ήδη προχωρήσει σε κολοσσιαίες επενδύσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, είναι γνωστό σ’ εμάς το δικηγορικό γραφείο που μεσολαβεί μεταξύ εταιρειών, πρεσβείας και Αλαφούζου, το όνομα του οποίου θα δημιουργήσει έκπληξη. Κι αυτό διότι υπάρχει προϊστορία του γραφείου με την «πράσινη» ΠΑΕ, αφού συμμετείχε στην προσπάθεια διάσωσής της από τον υποβιβασμό, όταν δεν είχε προ ετών καταφέρει λόγω χρεών να αποκτήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτά προς το παρόν…

Διαβάστε επίσης