bpbg
bpbg

ΠΑΟΚ από το… μέλλον

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο έχει ενταχθεί πλήρως στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, αλλά τα μεταγραφικά δεν σταματούν για τον «δικέφαλο». Οι Θεσσαλονικείς φουλάρουν να αποκτήσουν από τώρα τον Μάαρτεν Μάρτενς και όλα δείχνουν πως ο Βέλγος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από τώρα και όχι από το καλοκαίρι.

Στην Ολλανδία μιλούν για έντονη πίεση του παίκτη προς τη διοίκηση, αφού δεν είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του στην Άλκμααρ και θέλει άμεσα να πάρει μεταγραφή. Ο προπονητής της ομάδας, Ντικ Άντβοκατ, τόνισε πως θα ήθελε τον Μάρτενς στην ομάδα του, αλλά όχι με τα… μούτρα κατεβασμένα όπως είναι σήμερα. «Εγώ θέλω να μείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως έχω μάθει πως ένας δυσαρεστημένος ποδοσφαιριστής, ίσον κανένας», τόνισε χαρακτηριστικά, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, οι Ρουμάνοι επιμένουν για ακόμη έναν παίκτη, τον Αλεξάντρου Μπένγκα της Πετρολούλ, και τονίζουν μάλιστα πως ο ΠΑΟΚ έχει ήδη καταθέσει πρόταση που αγγίζει τις 800.000 ευρώ. Ο 24χρονος αμυντικός θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στον «δικέφαλο του Βορρά», οπότε απομένει να δούμε αν η ομάδα του θα τον πουλήσει, με τον διεθνή παίκτη πάντως να πιέζει. Από τον ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνεται κάτι τη δεδομένη χρονική στιγμή και μπορεί να είναι ακόμη ένας παίκτης, όπως ο Μάξι Λόπεζ, ο Σαμίρ και πολλοί άλλοι, που ελέγχθηκαν(;) αλλά δεν προχώρησαν.

Στόχος ο επιθετικός
Το βάρος πέφτει στον επιθετικό και το τμήμα σκάουτινγκ «χτενίζει» την αγορά για να βρει τον κατάλληλο παίκτη, με περισσότερη άνεση τώρα που η μεσαία γραμμή «θωρακίστηκε» με τον Μαντούρο, ενώ ήδη υπάρχουν ο Τζιόλης και ο Κάτσε για τον οποίο φαίνεται ότι η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι θέμα χρόνου.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ανάψει το «πράσινο» φως για ποδοσφαιριστή που να μπορεί να κάνει τη διαφορά και να «χτιστεί» γύρω του η ομάδα τα επόμενα χρόνια, ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθεί φορ με συμμετοχές, κατάλληλη ηλικία και προοπτικής στα μέσα της σεζόν. Οι προτάσεις από μάνατζερ είναι αρκετές και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξετάζουν παίκτες κυρίως από Ιταλία και κεντρική Ευρώπη, ψάχνοντας μια λύση που θα καλύψει τον Στέφενς όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και για τα χρόνια που έρχονται. Η διαφορά είναι ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον επιθετικό, οπότε αυξάνονται και οι επιλογές αυτών που θα αποφασίσουν.

Αλλαγές για να προχωρήσει το προπονητικό
Στα εξωαγωνιστικά, φαίνεται πως βρέθηκε η φόρμουλα για να εγκριθεί ο φάκελος για το προπονητικό της Θέρμης και να προχωρήσει ο διαγωνισμός που θα ανοίξει τον δρόμο στον Ιβάν Σαββίδη για να υλοποιήσει την επένδυση των 25 εκατ. ευρώ και να φτιάξει τη νέα στέγη του ΠΑΟΚ. Σε συνάντηση που έγινε, μεταξύ του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου, και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάση Καρούντζου, επισημάνθηκαν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον φάκελο του προπονητικού, προκειμένου να πάρει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εφόσον υπάρξουν διαφοροποιήσεις, θα μπορέσει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη μίσθωση της έκτασης στην οποία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ιδιόκτητο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και να στεγάσει εκεί την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και τις Ακαδημίες της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καρούντζος έδειξε ιδιαίτερα θετική διάθεση να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια μπαίνουν από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιμένουν πάρα πολύ στο θέμα της διαφάνειας του διαγωνισμού, καθώς φοβούνται μην κατηγορηθούν από κάποιους ότι παίρνουν θέση υπέρ του Σαββίδη. Και λογικό…

Φυσικά, η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει γνωστή μέσα από εφημερίδες, θα καθοριστεί η καταβολή εγγύησης και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει τη δική του προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ μέχρι να κάνει την εμφάνισή του ο Σαββίδης δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον για τη συγκεκριμένη έκταση.

Χαράλαμπος Μάνος

Διαβάστε επίσης