ΠΑΟΚ: Πρώτα το deal με Γεραπετρίτη και μετά ο Ιβάν –με στυλ Κομανέτσι– θέλει Κυριάκο και… Λουτσέσκου

Το Σαββιδοτεχνείο παρουσιάζει τον Ιβάν ως Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, με τον Γεραπετρίτη να τον «σπρώχνει» στον Μητσοτάκη και τον Ρωσοπόντιο να σκέφτεται την επιστροφή Λουτσέσκου

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το Σαββιδοτεχνείο δεν χαμπαριάζει ούτε από κορωνοϊούς, ούτε από πανδημίες, ούτε από οικονομικά κραχ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης του ΠΑΟΚ, σου λέει επωνύμως ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ παρομοιάζει τον Κολοκοτρώνη με τον Σαββίδη. Ίσα κι όμοια, δηλαδή.

Όπως, σου λέει, ο Θεόδωρος ξεκίνησε την επανάσταση του έθνους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, έτσι κι ο Ιβάν. Ξεκίνησε την επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι εντάξει. Μερικές δεκάδες ΠΑΟΚια έχουν εμβολιαστεί από το Σαββιδοτεχνείο τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα ΠΑΟΚια έχουν φοβερά ανθεκτικά αντισώματα. Δεν τους κουνάει κανένας ιός. Ο ιός του Λευτεράκη είναι στη δεύτερη θέση, για να μην ξεχνιόμαστε…

Στην αρχή, ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης έγραψε κάτι πολύ καλό κι αληθινό σχετικά με την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας, αλλά μετά μπέρδεψε τα μήλα με την καμήλα: «Μέχρι και σήμερα στη Λατινική Αμερική μιλούν ισπανικά και πορτογαλικά, ανάλογα με τούς κατακτητές. 400 χρόνια με τουρκικό ζυγό εμείς οι Έλληνες καταφέραμε να κρατήσουμε αναλλοίωτα γλώσσα και θρησκεία. 400 χρόνια που με βάση το προσδόκιμο ζωής της εποχής είναι 8 γενιές, οι οποίες δεν συμβιβάστηκαν, παραδίδοντας στη λήθη τα ιερά και όσια, με αντάλλαγμα την ησυχία, ίσως και την επίπλαστη ευημερία».

Όλα καλά μέχρι εδώ. Δίκαιο έχει ο Λευτεράκης. Και μετά, άφησε τον ιό: «Το 2012 ήταν κάτι ανάλογο με την κήρυξη της επανάστασης του 21 και η έλευση του Ιβάν Σαββίδη θύμιζε τον Κολοκοτρώνη, που έδειξε τον δρόμο στην κορυφή. Κι όπως η επανάσταση του 21 μέχρι τη λευτεριά και την εγκαθίδρυση κράτους ήταν γεμάτη από αγώνες, αίμα και θυσίες, έτσι πρέπει να είναι και η δική μας, ασπρόμαυρη επανάσταση, που οφείλει να μη σταματήσει, όποιο κι αν είναι το κόστος». Κι εγώ δεν θα σου πω τίποτα για το γλειφιτζούρι. Υπάλληλος είναι ο Δουξ της Μενεμένης. Αφεντικό ο Σαββίδης. Ο κάθε υπαλληλάκος κάνει ό,τι μπορεί.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Άπαξ κι ο Ιβάν είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεραπετρίτης πρέπει να είναι ο εισαγγελεύς Αθανάσιος Πολυζωίδης. Έτσι είναι. Όπως ο Πολυζωίδης μ’ εκείνη τη φοβερή και τρομερή αγόρευση έσωσε τη ζωή του Κολοκοτρώνη, τον οποίο θέλανε να κρεμάσουν, έτσι κι ο Γεραπετρίτης έσωσε τη ζωή του Ιβάν Σαββίδη, που δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να υποβιβαστεί για την πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη.

Να το πάμε στο σοβαρό. Πολιτική είναι το ποδόσφαιρο. Πολιτικός είναι ο Ιβάν, πολιτικός κι ο Γεραπετρίτης. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Έτσι είναι. Σου καθαρίσω τον δρόμο, δεν υποβιβάζεσαι, αλλά ξέχνα και τον Αλέξη και τα τελεία και παύλα που έγραφαν οι Σαββιδοτέχνες. Και καλά, δηλαδή, διακόπτεται το πρωτάθλημα, άρα δεν υπάρχει πρωταθλητής. Τέτοια σανοεμβόλια μοιράζανε στον λαό του ΠΑΟΚ οι Κόλκες. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία φιέστα, γιατί δεν θα υπάρξει πρωταθλητής.

Κι εκεί που ο Ιβάν ήθελε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, παρουσιάστηκε ενωτικός στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αλλάξανε τα κόζα, άρχισαν οι κωλοτούμπες. Γράφει το Σαββιδοτεχνείο, κατ’ εντολήν του Σαββίδη: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, δεν μπαίνει σε συζητήσεις περί πρόωρης παύσης των διοργανώσεων, παρά το γεγονός ότι η βαθμολογική διαφορά που έχει δημιουργηθεί (δεν είναι ώρα να εξετάσουμε πως έχει δημιουργηθεί), από τον πρωτοπόρο ΟΣΦΠ, δίνει δικαιολογημένα στον αντίπαλό της, τον τίτλο του φαβορί».

Και τελειώνει: «Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και οι αρχές της πολιτείας δώσουν το ΟΚ (θεωρώντας ότι δεν διατρέχουν κίνδυνοι για την υγεία όσων θα συμμετάσχουν σε αυτές) για την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα, ο Δικέφαλος τάσσεται υπέρ της συνέχειας και φυσικά της ολοκλήρωσης, τόσο του Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου». Ούτε η Νάντια Κομανέτσι τέτοιες κωλοτούμπες. Δέκα χρυσά μετάλλια μαζί.

Κι έχεις και τον Σταυράκη τον Κόλκα μετά, να γράφει ότι ο Μητσοτάκης πρόλαβε το κακό με τον κορωνοϊό κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έσκισε και κάνα ρούχο για το ΕΣΥ. Ωραία πράγματα είναι αυτά, μάστορα. Για το πρώτο μπιστόλι του Ιβάν μιλάμε τώρα, που μόλις βγήκε η απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ έγραφε ότι οι βουλευτές της ΝΔ της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Θα κοιτάζουν πίσω τους μην τους έρθει καμία αδέσποτη. «Η μπάλα πρέπει να ξαναγυρίσει στο χορτάρι», λέει ο Κυριάκος ο Θωμαΐδης.

Αυτά έχει η ζωή, μάστορα. Δεν είναι κάθε μέρα, καλημέρα. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Τις μαύρες και τις άσπρες μέρες. Ο Ιβάν, εκεί που νόμιζε ότι τον έχει στο τσεπάκι τον κάθε πρωθυπουργό, ότι είναι ο Μπερλουσκόνι της Μακεδονίας, όπως τον βάφτισε η «Α», έβαλε την ουρά στα σκέλια. Πάνε εκείνες οι εποχές που παίζανε καρπαζιές με τον Τσίπρα. Ήλθε μετά ο Μητσοτάκης, του έκανε δώρο τον μη υποβιβασμό, αντίο.

Μαζεμένα του πλακώσανε του φουκαρά του Ιβάν. Με το Πόρτο Καράς δεν προχωράει η δουλειά, γράφουνε τα sites. Μόλις έγινε το πατατράκ με τον κορωνοϊό, εκεί που όλα ήτανε μελετημένα, ο Ιβάν πρόσφερε λιγότερα, και τα στύλωσε ο Στέγγος. Δεν το πουλάει. Και μπορεί να έχει δίκαιο ο Ιβάν. Σου λέει, το καλοκαίρι εφέτος είναι ανύπαρκτο. Χριστός δεν θα πατήσει. Γιατί να το αγοράσω; Άλλο το να έχεις δίκαιο, άλλο να μην περπατάει η δουλειά. Έχει διαφορά.

Πάμε παρακάτω. Γράφει την περασμένη Τρίτη η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», ότι ο ΠΑΟΚ κάνει πίσω για το Μίσιτς. Ο Ιβάν δεν δίνει τα 2 μιλιόνια για να τον αγοράσει από τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Άλλο κακό να μην τον βρει τον φουκαρά τον Ιβάν. Έτσι και δεν καταφέρει να κρατήσει τον Σέρβο στην Τούμπα, θα βαράνε τα νταούλια. Μιλάμε για παιχταρά και μακράν κορυφαίο σε απόδοση φέτος. Χάνει καμιά δεκαριά παίκτες, άλλους θα τους πουλήσει, άλλοι θα φύγουν, αν δεν κρατήσει και τον Μίσιτς, αντίο. Και φυσικά, μάστορα, το Σαββιδοτεχνείο δεν έγραψε κουβέντα. Αυτοί που λένε ότι κάνουν δημοσιογραφία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πάρ’ τον κάτω τον Ιβάν από τον Λουτσέσκου. Ναι, ρε φίλε. Τον Ραζβάν τον Λουτσέσκου. Το ψυχοπαίδι του Ιβάν. Δίνει μια συνέντευξη και τα χώνει και στον Ιβάν και στον μικρό Γιωργάκη. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει ο κύριος. Τον ρωτήσανε γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ, και το είπε φάτσα μόστρα ο Ρουμάνος: Έφυγα γιατί έδιωξε ο Ιβάν με τον μικρό Γιωργάκη, τον Κάνιας και τον Σάκχοφ.

Έτσι είναι. Δεν τον γουστάρανε τον Σάκχοφ οι Σαββίδηδες. Του κάνανε μια πρόταση της πλάκας για να τον διώξουνε, όχι για να τον κρατήσουνε. Κάνα τετρακοσάρι έπαιρνε ο Ουκρανός, κι όταν η έφτασε η ώρα της ανανέωσης, ο Ιβάν του είπε τριετές με οχτακόσια. Του Κάνιας του έκανε πρόταση με λιγότερα και την έκανε για τον Ερυθρό Αστέρα. Και ο Βαρέλα έφυγε κι αυτός και την τελευταία στιγμή τον τραβούσανε να γυρίσει.

Κι όταν έφυγε ο Λουτσέσκου για την αραπιά, πήγε για τα λεφτά, γράφανε οι Σαββιδοτέχνες. Καλαμπούρι δημοσιογραφία. Σανό στον λαό του ΠΑΟΚ. Ότι και καλά, πρόδωσε τον λαό για τα πετροδόλαρα. Παπάρια μάντολες. Τουμπέκα οι Σαββιδοτέχνες κι ο επίσημος ΠΑΟΚ, βέβαια. Ρίχνεις και μια ματιά στα σχόλια κάτω από τη συνέντευξη και δεν βλέπεις κανένα μπινελίκι στον Σαββίδη που έδιωξε τον Λουτσέσκου. Όχι ότι τα σβήνουνε τέτοια σχόλια που κάνουνε τζιζ. Τ’ αφήνουνε όλα γιατί κάνουνε καθαρή δημοσιογραφία.

Να σου δώσω την είδηση που λένε κι οι δημοσιογράφοι. Ο Ιβάν θέλει τον Λουτσέσκου να ξαναγυρίσει στον ΠΑΟΚ. Όπως το ακούς. Πού θα βρει καλύτερο, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Ποιος σοβαρός προπονητής ν’ αναλάβει τον ΠΑΟΚ, που θα έχουν φύγει μια δεκάδα παίκτες; Άπαξ και καταφέρει να πείσει τον Ρουμάνο να γυρίσει, όλα καλά. Τα ΠΑΟΚια με το σανοεμβόλιο θα πανηγυρίζουνε κι ας παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Τσιγγαρίδη και τον Χατζηστραβό. Χαίρετε.

 

 

 

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται(;) στον Ιβάν

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε γενέθλια την περασμένη εβδομάδα. Χρόνια του πολλά. Υγεία πάνω απ’ όλα. Ένα κάρο κόσμος του ευχήθηκε του Ιβάν. Μάλιστα. Διαβάζεις και την ανακοίνωση του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση. Πεθαμένες καλημέρες είναι. Κι είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένη, που περισσότερο για ειρωνεία μοιάζει, παρά για ευχές από καρδιάς. Διαβάστε την: «Χρόνια Πολλά στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη όλης της οικογένειας του μεγάλου  κ. Ιβάν Σαββίδη που έχει σήμερα τα γενέθλια του! Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και πάντα με αυτό το πάθος και την αποφασιστικότητα που τον χαρακτηρίζει, να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα που έχει για τον ΠΑΟΚ». Ποια αποφασιστικότητα, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Εδώ το μπάσκετ αφανίστηκε. Ποιο πάθος, ρε. Ο Ιβάν είχε πει ότι θα έδινε χρήμα από τις εισπράξεις του ποδοσφαίρου κι ο μικρός Γιωργάκης πήγαινε στο γήπεδο μόνο και μόνο για να πάνε και τα αλάνια. Κι από κοκό, τίποτα, βέβαια.  Χρόνια πολλά και στον Γιωργάκη για τα γενέθλιά του.

Κωλοτούμπα και στο «ή εμείς, ή κανείς»

Το Σαββιδοτεχνείο, που καιρό τώρα το ’χε σίγουρο ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί γιατί το ήθελε ο… Κόλκας, γράφοντας, μάλιστα, κάτι για τελείες και παύλες (δικά του ελληνικά), άλλαξε ρότα. Γιατί, όμως, το έκανε αυτό; Για να μη ζήσουν οι ΠΑΟΚτσήδες τον Φορτούνη να σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή. Εδώ μιλάμε για ψυχασθένεια, ρε φίλε. Το πήραν μια φορά μετά από τριάντα τόσα χρόνια και νομίζουν ότι δεν το δικαιούται κανένας άλλος. Ή εμείς, ή κανείς, σου γράφουνε τα ΠΑΟΚια. Και ποιοι είσαστε εσείς, ρε μάστορα; Πότε γίνατε ιδιοκτήτες; Θα τρελαθούμε τελείως; Το Σαββιδοτεχνείο μικραίνει τον ΠΑΟΚ στα μάτια των πολλών, όχι στους followers του Κόλκα. Μιλάμε πολύ σοβαρά. Αντί να πούνε, στα παπάρια μας ποιος θα το πάρει, αφού δεν το παίρνουμε εμείς, φάγανε τον κόσμο να διακοπεί να μην το πάρει ο Ολυμπιακός. Για τα πανηγύρια η υπόθεση. Τους δουλεύουν κι από πάνω εκεί στο Μαρινακέικο, τελεία και παύλα, Κόλκα είσαι τάβλα. Με την κωλοτούμπα, όμως, του Ιβάν, άλλαξε το παραμύθι. Τώρα λένε να τελειώσει το πρωτάθλημα.

 

Διαβάστε επίσης