ΠΑΟΚ: Στο «κλουβί» με έναν… Τίγρη

Η υπευθυνότητα του πολιτικού ανδρός υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, θεματοφύλακα των νόμων και κανόνων του ποδοσφαίρου, αποσαφηνίζεται στην εξής δήλωση, όταν ρωτήθηκε πώς έγινε και στα κάγκελα της κερκίδας της Τούμπας κάποιοι κρέμασαν ένα σκούτερ: «Μπορεί να μπήκε σε καμιά τσάντα και να κρύφτηκε εκεί». Ο υφυπουργός έκανε… χιουμοράκι (και βρήκε την ώρα), όταν ένα ματς δεν έγινε ποτέ, η Ελλάδα ξαναχωρίστηκε στα δύο, το περιστατικό με τον Γκαρσία έκανε τον γύρο του κόσμου και η χώρα διασύρθηκε. Χιούμορ. Ο υφυπουργός έκανε χιούμορ, λες και παραβρίσκονταν σε χαβαλέ – πάρτι, οπότε η περίστασις το απαιτούσε. Κι εμείς κάνουμε χιούμορ με τον Βασιλειάδη, λέγοντας την επόμενη φορά που θα πάει στη Θεσσαλονίκη να παραγγείλει «μπουγάτσα με σκούτερ»…

Είναι προφανές ότι ο υφυπουργός Βασιλειάδης δεν αντιλήφθηκε ποτέ τον ρόλο του, ούτε καν το… ρολό που έπεσε από την κερκίδα και χτύπησε τον Γκαρσία. Ενεργεί ως εκπρόσωπος κομματικού οφέλους από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι ως υπουργός. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η παρακάτω δήλωσή του: «Η αλήθεια πάλι είναι ότι επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι άσχημο». Αυτό θα μπορούσε να το εκφράσει ένας φίλαθλος κι όχι ένας υπουργός. Τι τον νοιάζει τον κύριο Υπουργό ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και είναι «άσχημο» αν το χάσει ο ΠΑΟΚ; Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Βασιλειάδης είναι και οπαδός του Ολυμπιακού, καθ’ ότι Πειραιώτης.

Αλλά ούτε και σ’ αυτό, ως κομματικός συλλέκτης ψήφων, ανταποκρίθηκε ο Γ. Βασιλειάδης, γιατί κινήθηκε εκτός «γραμμής ΠΑΟΚ», τελικά. Όταν το νομικό και δημοσιογραφικό επιτελείο του ΠΑΟΚ εστιάζει την υπερασπιστική του γραμμή στη λογική ότι «δεν έγινε τίποτα, δεν υπήρξε τραυματισμός» και ότι «υπεύθυνος είναι ο Ολυμπιακός για τη μη τέλεση του αγώνα», ο Βασιλειάδης, παρ’ ότι νομικός, θεωρεί ως δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ένας υπουργός δεν βγαίνει για να κάνει το… κομμάτι του στο ραδιόφωνο. Βγάζει μία ανακοίνωση δέκα σειρών και αναφέρει ότι, για ό,τι έγινε στην Τούμπα, υπάρχουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, και… τέλος!

Ωστόσο, ο Γ. Βασιλειάδης υπέπεσε και σε ένα άλλο επικοινωνιακό… πέναλτι, χωρίς να το καταλάβει. Διαβάστε τη δήλωσή του, επίσης στο ραδιόφωνο του «Alpha», όταν ρωτήθηκε για τις ποινές που προβλέπονται: «Εγώ έχω την ησυχία ότι υπάρχουν τακτικοί δικαστές στο ποδόσφαιρο, οπότε έχει θεωρητικά τουλάχιστον το εχέγγυο της αμεροληψίας και της ευθυκρισίας».Τι σημαίνει «θεωρητικά τουλάχιστον»; Ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα; Διότι ένας κακεντρεχής θα μπορούσε να το εκλάβει και ως «μήνυμα» προς τους δικαστές να πέσει στα μαλακά ο ΠΑΟΚ, καθ’ ότι αν χαθεί το πρωτάθλημα, μέχρι που κλείνει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά σε μια εποχή που βρίσκεται «anteportas» το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και όλη η «στρατηγική» είναι ότι ένας τίτλος πρωταθλήματος μπορεί να αποπροσανατολίσει τη σκέψη των Μακεδόνων και να δεχτούν στη γειτονιά τους το κρατίδιο με το ίδιο όνομα και χωρίς να απαλείψει από το Σύνταγμά του αλυτρωτικές διατάξεις.

Όλα έβαιναν καλώς στον κυβερνητικό τακτικισμό σχετικά με τον λαό του ΠΑΟΚ και τις διαθέσεις του ενώπιον της κάλπης, μέχρι που ένας «επίσημος» πέταξε το ρολό ταμειακής μηχανής στον Γκαρσία και χάλασε το σενάριο. Πάει περίπατο και η «τεχνητή νοημοσύνη», την οποία καλλιεργεί η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αν τιμωρηθεί η ομάδα τους με αφαίρεση βαθμών και χαθεί ο τίτλος. Διότι δεν είναι μόνο η αφαίρεση τριών βαθμών για τον τραυματισμό του Γκαρσία, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών, που επίσης θα μπορούσαν να επισύρουν αφαίρεση τριών βαθμών, καθ’ ότι υπήρξαν τραυματισμοί τριών αστυνομικών.

Τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση και ο Γ. Βασιλειάδης προσωπικά από τώρα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαιοδοτικά όργανα; Ουδείς γνωρίζει. Τίποτα, πάντως, που θα έθιγε τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και ο υφυπουργός «τρελάθηκε» που η ΠΑΕ ΑΕΚ έβγαλε επίσημη ανακοίνωση και του ζητούσε τη διακοπή του πρωταθλήματος, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του αγώνα της Τούμπας. Δεν το περίμενε, γιατί θεωρούσε ότι ο Μελισσανίδης είναι «δικός μας» και δεν θα του έβαζε κι άλλο πονοκέφαλο, ζητώντας διακοπή του πρωταθλήματος. «Ήταν μαζί με τον Φλαμπουράρη στην κερκίδα», είπε ο υφυπουργός.

Ο Μελισσανίδης, βέβαια, δεν είναι «χτεσινός» στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Από τη στιγμή που θεώρησε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έπαψε να είναι «λογοτιμήτης» και έκλεψε ένα Κύπελλο Ελλάδας στον περσινό τελικό του Βόλου, ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου. Γνωρίζει ο Μελισσανίδης ότι, αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει πρώτος στη βαθμολογία και η υπόθεση είναι ακόμα σε εκκρεμοδικία, ποιος θα είναι εκείνος ο δικαστής που θα του επιβάλει ποινή ώστε να χάσει το πρωτάθλημα; Κανένας. Γι’ αυτό και ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος. Για να ξεκαθαρίσει η βαθμολογική κατάσταση και μετά να γίνουν τα παιχνίδια. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Βασιλειάδη. Και βέβαια, ζούμε στην εποχή της «εξυγίανσης» του ποδοσφαίρου, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Ο προκάτοχος του Γ. Βασιλειάδη και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, στην προσπάθειά του να δείξει ότι η «Αριστερά» θα φέρει την άνοιξη, αποφάσισε να μην αρχίζει το πρωτάθλημα την προπερασμένη σεζόν. Κι ήρθε η εξυγίανση κι ο Βασιλειάδης παίρνει επιστολή από την ΑΕΚ, που κι αυτή πρωτοστάτησε στην «εξυγίανση» μαζί με τον ΠΑΟΚ, για διακοπή του πρωταθλήματος. Να ζει κανείς ή να μη ζει…

Η δε «εξυγίανση» γελοιοποιήθηκε τελείως με όσα έγιναν στην Τούμπα, μαζί με τον ΠΑΟΚ «και τις άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις». Θυμίζει λίγο… ΠΑΣΟΚ αυτό το κλισέ. Το ΠΑΣΟΚ «κι οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» ήταν η μόνιμη σαχλαμαρίστικη επωδός του κάθε ΠΑΣΟΚτσή υπουργού, βουλευτή κ.λπ. εκείνα τα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ κι «άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις» του ποδοσφαίρου, η Super League και η ΕΠΟ δημιούργησαν ένα τέρας από το οποίο είναι αδύνατο να γλιτώσουν. Θα τους καταπιεί. Ο δε προ-Γραμμένος πρόεδρος, άρχων της υπέρτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου, λογικά θα πρέπει να έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή για την αποτυχία της «εξυγίανσης». Θα πρέπει να έχει κλείσει και το κινητό του τηλέφωνο, γιατί «βομβαρδίστηκε» –μαθαίνω– από τον ΠΑΟΚ «και τις άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις» να δώσει νομικές γνωματεύσεις ώστε ο «δικέφαλος» να πέσει στα… μαλακά.

Ο δε ΠΑΟΚ «κι οι άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις» πρέπει ν’ απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

Πρώτον: Πώς είναι δυνατόν ένας σεσημασμένος από έκνομες πράξεις στο παρελθόν να κάθεται «στα επίσημα»; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να πετάει και το ρολό ταμειακής μηχανής, κάτω από το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη;

Δεύτερον: Πώς πέρασε στην κερκίδα το σκούτερ; Η Super League λέει ότι την ευθύνη έχει γι’ αυτό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει ότι την ευθύνη έχει η Αστυνομία. Η Αστυνομία λέει ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, διότι το σκούτερ δεν πέρασε από τα… τουρνικέ, γιατί δεν χωρούσε, άρα από την προηγούμενη ημέρα το έβαλαν στην κερκίδα. Ο Βασιλειάδης έδωσε τη δική του εξήγηση, ότι μπήκε σε τσάντα. Αν τα είχε καλά και μιλούσε –έστω συναδελφικά– με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τόσκα, μπορεί να μάθαινε πώς μπήκε μέσα το «παπί». Ο δε ιδεολογικός ινστρούχτορας του ΠΑΟΚ των… socialmedia δεν μπορεί ν’ απαντήσει, γιατί είναι απασχολημένος με «βαθυστόχαστα» ποσταρίσματα, όπως οι ευχές του στον Μύρωνα Στρατή, επειδή κάποια κοπέλα του έριξε στο πάλκο το σουτιέν της. Χιουμοράκι κι αυτός. Να κάνουμε κι εμείς χιούμορ και να τον ρωτήσουμε αν το κρεμασμένο σκουτεράκι στα κιγκλιδώματα το πήρε μετά τον αγώνα και πήγε Καραμπουρνάκι για φραπόγαλο.

Τρίτον: Ο ΠΑΟΚ «κι οι άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις» πώς ανέχτηκαν να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά από τη Θ4 σημαία της Βουλγαρίας με τις λέξεις «ΡΑΟΚ, Gate 4, Bulgaria»; Τι έχει να πει γι’ αυτό ο Γ. Βασιλειάδης; Απολύτως τίποτα. Τι να έλεγε, εξ άλλου, όταν η κυβέρνηση αποδοκίμαζε τα ογκώδη συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Αλλά και τι να έλεγε, ότι σιώπησε στο άκουσμα της είδησης ότι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έκανε «σκέψεις» ν’ αποσύρει τους διεθνείς από την εθνική ομάδα με το πρόσχημα ότι αδικείται στο πρωτάθλημα; Πάλι τίποτα.

Τέταρτον: Ο ΠΑΟΚ «κι οι άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις» τι λογαριασμούς έκαναν στις κινητές τηλεφωνίες από την απόσυρση του Ολυμπιακού στην Τούμπα, μέχρι και την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι; Πόσες φορές χτύπησε το τηλέφωνο στου Μαξίμου, πόσες στη ΓΓΑ και στο γραφείο του Γ. Βασιλειάδη, πόσες στη Super League και την ΕΠΟ; Και πόσες μονάδες καταναλώθηκαν για επικοινωνία με τους γιατρούς του Διαβαλκανικού νοσοκομείου που πήγε ο Γκαρσία να νοσηλευτεί; Και πόσες μονάδες για τους ιατροδικαστές που τον εξέτασαν;

Πέμπτον: Είναι αλήθεια ότι διάφοροι κυβερνητικοί (γνωστοί οπαδοί του Ολυμπιακού) και όχι μόνο έφτασαν στο σημείο να εισηγηθούν στους «ανωτέρω» να επικοινωνήσουν με τον Μαρινάκη, προκειμένου να… διαπραγματευτούν μαζί του διάφορες υποθέσεις, αρκεί να έμενε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός;

Έκτον: Γιατί ο ΠΑΟΚ «κι οι άλλες εξυγιαντικές δυνάμεις» δεν αποδοκίμασαν το γεγονός της ρίψης αντικειμένου στον Γκαρσία, παρά εστίασαν στον «μη τραυματισμό» του Καταλανού προπονητή;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα