ΠΑΟΚ: Στο ράφι ο Τζόλης, στα κάγκελα ο Ιβάν

Στα χαρτιά έμεινε το ενδιαφέρον για τον Χρήστο Τζόλη. Η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ δεν… εμφανίστηκε ποτέ, ενώ ακόμη και η ταπεινή Κλαμπ Μπριζ (την οποία οι φωστήρες της Τούμπας είχαν απορρίψει ως επιλογή επειδή δεν έγινε 15 εκατ. ευρώ) έστριψε όταν άκουσε τις απαιτήσεις των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη. Ούτε καν η Μπρέντφορντ (νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ) που υποτίθεται ότι τον παρακολουθούσε δεν σήκωσε το τηλέφωνο!

Κι όμως, ο μεγαλομέτοχος περίμενε χρήματα από την πώληση του μικρού από τη Δόμβριανη και γι’ αυτό το περιβάλλον του ξεκίνησε τις συζητήσεις από τα… 15 εκατ. ευρώ ακατέβατα. Όμως ο Τζόλης από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Πάμπλο Γκαρσία χάθηκε στη μετριότητα και περιορίστηκε στον πάγκο, ενώ όποτε κλήθηκε στην Εθνική δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από αυτόν.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε και Ευρώπη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε παρέμεινε στα χαρτιά, καθώς οι άπειροι παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» κλήθηκαν για πρώτη φορά να διαχειριστούν ένα μεγάλο project και το… έκαψαν!

Η πιο ακριβή μεταγραφή που έχει γίνει για ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ είναι αυτή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αν ο Τζόλης συνέχιζε να έχει την ίδια εξέλιξη, τα χρήματα που έδωσε η Αλ Ιτιχάντ για τον Σέρβο θα φαίνονταν λίγα, όμως στον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν να συζητάνε από τα… 15 εκατ. ευρώ και απέρριψαν ακόμη και την πρόταση της Κλαμπ Μπριζ που ήταν κάτω από 10 εκατ. ευρώ γιατί τα θεώρησαν λίγα…

Το θέμα όμως στις μεταγραφές δεν είναι πόσο θες να πουλήσεις, αλλά πόσα πιάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής στην αγορά. Ούτε πόσα… θέλει ο κάθε πρόεδρος για να καλύψει τις ζημιές του στην ομάδα.

Ας δούμε τα στοιχεία για τον 19χρονο επιθετικό, σύμφωνα με το trasfermarkt που καταγράφει την αξία ποδοσφαιριστών και ομάδων παγκοσμίως.

Τον Αύγουστο του 2020 ο Τζόλης είχε αξία 400.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου η αξία του έφτασε στα 4 εκατ. ευρώ, καθώς καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ και άρχισε να γίνεται βασικός στην ομάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2021 έφτασε τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ η σεζόν έκλεισε με την αξία του Τζόλη να φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Είναι απορίας άξιο πώς ο δεύτερος ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στη Super League δεν έχει φέρει στον ΠΑΟΚ ούτε μία πρόταση για τη μεταγραφή του, όπως παραδέχτηκε πρόσφατα ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη που παραχώρησε για την παρουσίασή του κατά την επιστροφή του για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Το μόνο που ζήτησε ο Ρουμάνος από τους δημοσιογράφους ήταν «να μην τον φορτώνουν με άγχος».

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός είναι πλέον ο δεύτερος πιο ακριβός Έλληνας ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, πίσω από τον Κώστα Μανωλά, ενώ ο Καμαρά που είναι ο πρώτος στη λίστα της Super League (από Έλληνες και ξένους) έχει αξία 15 εκατ. ευρώ. Για να τον δώσει ο Ολυμπιακός (που δεν έχει κλείσει ποτέ τον δρόμο σε κάποιον παίκτη του) ζητάει 25 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα με τον Τζόλη είναι πως η αξία του εκτοξεύτηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όμως ο 19χρονος ποδοσφαιριστής δεν φρόντισε να επιβεβαιώσει τα όσα ακούστηκαν γι’ αυτόν στα πλέι οφ της Super League. Στα διπλά παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης δεν έβαλε ούτε… μισό γκολ!!! Ο Γκαρσία τον άφησε στον πάγκο και προτίμησε τον Ζίφκοβιτς ή ακόμη και τον Ουάρντα. Και στο τέλος της σεζόν ο μικρός είχε συνολικά πετύχει 16 γκολ από τα οποία μόλις τα 6 στο πρωτάθλημα. Στα πλέι οφ δεν ήρθε σε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, και όλοι άρχισαν να αναρωτιόνται τι έγινε με το πιο «καυτό» μεταγραφικό project του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμη περισσότερα…

Ο Τζόλης δεν έπαιξε ούτε αλλαγή στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό! Το τελευταίο δίμηνο είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Κάποιοι λένε ότι  υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά τον Πάμπλο Γκαρσία, που εξόργισε τον τελευταίο και δεν του το συγχώρεσε, αλλά τον τιμώρησε σε διάρκεια, επειδή ακριβώς δεν το περίμενε από αυτόν αφού τον είχε στην Ακαδημία.

Ο Τζόλης, επηρεασμένος ίσως κι από το οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και από την μεγάλη αμερικανική εταιρεία που τον εκπροσωπεί, πίστευε ότι θα έφευγε με μεταγραφή το καλοκαίρι. Πίεσε τον ΠΑΟΚ να ρίξει τις απαιτήσεις του βάζοντας κάποια μελλοντικά μπόνους στόχων και καλό ποσοστό μεταπώλησης, όπως έγινε με τον Πέλκα.

Όμως οι σύμβουλοι του Ιβάν (όπως ο Λούμπος Μίχελ) του είπαν πως η επόμενη ομάδα του Τζόλη θα τον πουλήσει με 40-50 εκατ. ευρώ και αυτομάτως έβαλαν φρένο στο να φύγει ο 19χρονος επιθετικός με μεταγραφή κάτω από 15 εκατ. ευρώ…

Κάποιοι είπαν ότι το παιδί «έσκασε» από τα συνεχόμενα παιχνίδια ή ότι πήραν τα μυαλά του αέρα με όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν τον χειμώνα.

Η ουσία είναι πως η διαχείριση του Τζόλη από τον ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς ήταν αποτυχημένη…

Γι’ αυτό στον ΠΑΟΚ αναρωτιόνται ακόμη πώς ο Ολυμπιακός πούλησε τον Ποντένσε με 25 εκατ.  ευρώ στη Γουλβς, τον Ρέτσο με 22 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν και τον Τσιμίκα με 13 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα