Πάουλα Νταπένα: «Να τιμήσω αυτόν που χτυπούσε τη γυναίκα του;»

H κίνηση της Πάουλα Νταπένα να μην τηρήσει ένα λεπτό στιγμής στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές χώρες του πλανήτη.

H 24χρονη Ισπανίδα της Viajes Interrías, κάθισε στο χορτάρι με την πλάτη γυρισμένη πριν από τον αγώνα με την Deportivo Abanca.

“Η απόφασή μου να μην κρατήσω ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ήταν επειδή στις 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δεν είδα να τηρείται ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των γυναικών που έχουν πέσει θύματα. Όταν έμαθα ότι θα κρατηθεί ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ρώτησα γιατί θα γίνει αυτό, τη στιγμή που έκανε ό,τι έκανε έξω από το γήπεδο. Υπάρχουν βίντεο στα οποία φαίνεται να χτυπάει τη γυναίκα του και φωτογραφία που είναι με δύο γυμνές ανήλικες. Δεν ταιριάζουν οι αξίες μου να τιμήσω έναν άνθρωπο, για τον οποίο παραδέχομαι ότι στο γήπεδο είχε εξαιρετικές ικανότητες”.

Η Νταπένα ισχυρίστηκε: “Μετά την κίνησή μου, έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου, στο twitter και στο Instagram. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτριές μου, κάτι το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτές δεν έκαναν τίποτα. Εγώ κράτησα αυτή τη στάση. Μου φαίνεται θλιβερό όλο αυτό που συνέβη με τις απειλές”.

Δεν είναι και η πρώτη φορά που η Νταπένα κάνει δημόσια σαφείς τις ιδέες της και τα πιστεύω της για τον φεμινισμό. Μια μέρα θέλει να γίνει δασκάλα και να συμβάλει στην επίτευξη της ισότητας μέσω της εκπαίδευσης, όπως δηλώνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα