Πάουλο Κοέλιο ο… Λιώρης, συνωμότησε το σύμπαν και οι Νεφελίμ στο γκολ της Πορτογαλίας

Βάζει το πρώτο γκολ η Πορτογαλία από σπόντα και πετάγεται ένας Γιώργος Λιώρης,  σπικεράς μέγας. Συνωμότησαν, σου λέει, όλες οι δυνάμεις του παγκοσμίου σύμπαντος. Μάλιστα. Πνεύμα και καλά. Έχω παιδεία, σου λέει. Μόρφωση. Όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος συνωμότησαν.

Το έγραψε ο Πάουλο Κοέλιο στον «Αλχημιστή» και το μόστραρε ένας Λιώρης, χωρίς καν ν’ αναφέρει ποιος το είπε. Το ’κανε δικό του απόφθεγμα ο Γιωργάκης. Που μπορεί να μην ήξερε καν ποιος το είπε. Άσε που άφησε να Νεφελίμ απ’ έξω. Το πιο σοβαρό, ωστόσο, είναι άλλο.

Τέτοια κουβέντα για ένα σουτάκι που χτύπησε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίκτυα; Τι είναι το ποδόσφαιρο, ρε Γιωργάκη; Υπερβατικοί διαλογισμοί; Άμα χτυπούσε τρεις φορές στα δοκάρια, γύριζε πίσω και ξανά σουτ στο δοκάρι και άλλες τρεις φορές δοκάρι και μετά αυτογκόλ, άντε να το δεχτώ.

Ο μουράτος Λιώρης, όμως, δεν πήρε χαμπάρι ότι το γκολ των Ούγγρων ήταν δυο μέτρα οφ σάιντ, περίμενε το VAR κι αυτός. Όσο για το τι γίνεται μέσα στο παιχνίδι, φρου-φρου κι αρώματα. Χαμπάρι. Άμα ήταν μάγκας ο Γιωργάκης και ήξερε μπαλίτσα, θα έλεγε τι άλλαξε στην επίθεση ο Σάντος όταν έβαλε τον Ράφα Σίλβα και τον Αντρέ Σίλβα. Μόνο φρέσκα πόδια ξέρουνε να λένε. Μυρωδιά από μπάλα. «Μάθε μπαλίτσα, αγόρι μου», θα έλεγε ο μακαρίτης Αλέφαντος αν ζούσε…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα