Παπαδάκου σε Μιωνή: «Γίνεται εκστρατεία σπίλωσής μου»

Τι απαντά η δημοσιογράφος στην καταγγελία του επιχειρηματία

Μετά την μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής εναντίον της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, έρχεται με τη σειρά της να απαντήσει για τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες.

Η δημοσιογράφος λίγες ώρες μετά την μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας εναντίον της για καταδολίευση και απάτη, κάνει λόγο για εκστρατεία σπίλωσής της την οποία εντάσσει μάλιστα σε «συντονισμένη προσπάθεια για συσκότιση του «κανδάλου Novartis».

Η Γ. Παπαδάκου παραδέχεται ότι δεν παρέστη στα βρετανικά δικαστήρια, όπου προσέφυγε ο κ. Μιωνής επικαλούμενη οικονομικούς λόγους καθώς «μόνο για παράσταση απαιτούνται 100.000 λίρες». Εγκαλεί τον επιχειρηματία ότι προέβη στην ακραία κίνηση να της στείλει δικαστικούς κλητήρες και ότι στοχεύει στην ηθική της απαξίωση και οικονομική της εξόντωση.

Αναλυτικά η δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου:

Η εκστρατεία σπίλωσης μου, η οποία εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια συσκότισης του παγκόσμιου σκανδάλου Novartis, ώστε να μην φωτιστούν ποτέ τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, συνεχίζεται με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα κέντρα αξιοποιούν μία ιδιωτική διαφορά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ώστε να αμαυρώσουν τη δημόσια εικόνα μου. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε εσκεμμένα στη Βρετανική και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς γνώριζε ότι κανένας Έλληνας μισθωτός και μάχιμος δημοσιογράφος δε μπορεί να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Μεγάλη Βρετανία, αφού απαιτούνται, μόνο για παράσταση, άνω των 100.000 λιρών! Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δίκη μού ήταν αδύνατο να παραστώ, με αποτέλεσμα να καταδικαστώ ερήμην, υποχρεωμένη να καταβάλω το αστρονομικό ποσόν των 128.000 ευρώ!

Στη συνέχεια, ο εν λόγω επιχειρηματίας προέβη, σε πρώτη φάση, στην ακραία και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και ήθη κίνηση, να στείλει δικαστικούς κλητήρες και, όλως περιέργως, κάθε τους κίνηση να αποθανατίζεται! Τα… ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν αμέσως στο διαδίκτυο.

Σε δεύτερη φάση, ο εν λόγω επιχειρηματίας, πληροφορούμαι μέσω του διαδικτύου, συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και απαξίωσής μου, καθώς και της οικονομικής εξόντωσής μου.

Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού φαίνεται να έχει στόχο τη φίμωση και χαλιναγώγηση της ερευνητικής Δημοσιογραφίας.

Γιάννα Παπαδάκου.

ΥΓ· Αναγνωρίζω το «λάθος μου»! Στα 37 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας γνώμονας ήταν, είναι και θα είναι πάντα το Δημόσιο Συμφέρον, και όχι ο προσωπικός μου πλουτισμός!».

 

Διαβάστε επίσης