ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:«Η συμφωνία των Πρεσπών… θα επιφέρει μόνο κέρδος στην χώρα μας»

Την πεποίθηση ότι η πατριωτική γραμμή είναι να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «μόνο κέρδος θα έχουμε ως χώρα, ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, αν γίνει ένα βήμα προς τη σταθερότητα και την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τα δικά μας λιμάνια -Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη- η δική μας Εγνατία με κάθετους άξονες, η δική μας σιδηροδρομική γραμμή, τα δικά μας ενεργειακά δίκτυα, να αποτελέσουν τον κορμό για μια βαλκανική συνανάπτυξη» και πρόσθεσε: «Μερικοί από αυτούς που το παίζουν υπερπατριώτες και κατηγορούν εμάς για προδότες, το κάνουν αυτό τη Δευτέρα, και την Τρίτη πάνε στα Σκόπια, βάζουν βενζίνη, παίζουν στο καζίνο, αφήνουν τα λεφτά τους εκεί κι επιστρέφουν».

Αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε: «Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο Πάνος Καμμένος, του οποίου η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή για τη συμφωνία των Πρεσπών, θα προχωρήσει σε πράξεις που θα διευκολύνουν τον πάγιο στόχο της ΝΔ και της διαπλοκής να ρίξουν τον Τσίπρα». Όπως συμπλήρωσε, η κυβέρνηση συγκροτήθηκε με στόχο «όχι μόνο να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά και να ενισχύσουμε την πολιτική σταθερότητα, να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, να αρχίσουμε να επουλώνουμε πληγές και να αρχίσουμε να εκκαθαρίζουμε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που βρίσκονται στη δικαιοσύνη».

Για την επίθεση στον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε ότι «είναι ένα επικίνδυνο κρούσμα εκφασισμού, που επιβάλλει όχι μόνο την αυτονόητη καταδίκη και τη σύλληψη και τιμωρία των υπεύθυνων». «Όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό φράγμα απέναντι στον φασισμό» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης