ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: “Παραιτήθηκα από το ΚΙΝΑΛ διότι δεν θέλω να γίνω όπως οι Καμμένοι των Πρεσπών”

Τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του Τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από μέλος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και δεξί χέρι του Γιώργου Καμίνη, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο υιός του πρώην ηγετικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς, Μιχάλη, εξέφρασε τις διαφωνίες του για την τακτική που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Κι όπως είπε: “Όταν αυτοπροσιδορίζεσαι ως προοδευτικό κόμμα δεν μπορείς να χρησιμοποιείς όρους που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι, όπως οι Καμμένοι των Πρεσπών, ή πολιτικοί φελλοί. Δυστυχώς, δεν έγινε κάποια ουσιαστική συζήτηση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Είχε γίνει μια συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο όπου διαμορφώθηκε ένα 5-1 υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και μετά από αυτό το Πολιτικό Συμβούλιο έπαψε να λειτουργεί.

Δεν νομίζω ότι είμαι μόνος μου σ’ αυτή την άποψη εντός του Κινήματος Αλλαγής. Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους κάποιος που συμφωνεί μαζί μου δεν το δηλώνει δημόσια. Οι λόγοι καταψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών είναι μικροκομματικοί. Η μόνη σοβαρή άποψη είναι ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική και εκεί πρέπει να μείνουμε”.

Διαβάστε επίσης