Παπασπύρου για Αγγελή: «Λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα»

Η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στην κατάθεσή της για την υπόθεση Novartis διαψεύδει τα όσα ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας ότι η ίδια γνώριζε για τις προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis κλήθηκε σήμερα να καταθέσει, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα λέει ο κ. Ιωάννης Αγγελής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή η κ. Παπασπύρου διέψευσε τον κ. Αγγελή σχετικά με τις δηλώσεις του για την υπόθεση Novartis ότι εκείνη γνώριζε ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων, λίγο πριν από τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε «ο κύριος Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε η κ. Παπασπύρου ότι ως εισαγγελέας ο κ. Αγγελής όφειλε εάν υπήρχε τέτοιο σχέδιο για πολιτικά πρόσωπα να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και επισήμανε ότι από τον Ιανουάριο, τώρα θυμήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων.

Εξάλλου και εκ του αποτελέσματος δεν ευσταθεί η αναφορά του κ. Αγγελή, ανέφερε η κ. Παπασπύρου, καθώς αρχειοθετήθηκε η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά από την περασμένη άνοιξη, κάτι που αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής. Τέλος, υποστήριξε ότι ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

 

Διαβάστε επίσης