Παπασταθόπουλος: «Δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα»

Την απόφασή του να μην ολοκληρώσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα αποκάλυψε ο διεθνής αμυντικός της Άρσεναλ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μάλιστα είπε ότι πριν από 3-4 χρόνια σκεφτόταν να ολοκληρώσει τη σταδιοδρομία του ως ποδοσφαιριστής στα πάτρια εδάφη, αλλά πλέον έχει αλλάξει γνώμη και θα προτιμήσει το εξωτερικό, ενδεχομένως εκτός Ευρώπης.

Αίσθηση όμως προκάλεσε όταν είπε ότι έχει άγχος όταν παίζει στην εθνική Ελλάδας στην οποία κάτι δεν πάει καλά. Παραδέχτηκε ακόμη ότι το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από πλευράς παικτών είναι κατώτερο συγκριτικά με το παρελθόν. Δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην ΕΠΟ για την κατάσταση της εθνικής.

Για το μέλλον του:

« Πριν από 3-4 χρόνια σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα ένα χρόνο για να κλείσω την καριέρα μου. Τώρα θα πω ότι δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Θα προτιμήσω να πάω στην Αμερική ή στην Κίνα ή κάπου αλλού, και για εμπειρία, από το να γυρίσω στην Ελλάδα. Πολλοί ΑΕΚτσήδες θα στενοχωρηθούν, αλλά δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα».

 Το 2006 ο Άκης Ζήκος ρωτήθηκε για τα αισθήματα που είχε επιστρέφοντας από τη Μονακό στο πρωτάθλημα Ελλάδας και απάντησε ως ακολούθως: «Έχω κάνει τα εμβόλιά μου».

 Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί…

 Για την Εθνική ομάδα είπε: 

«Δεν πιέζομαι καθόλου στην ομάδα μου, από θέμα παιχνιδιών, στρες, καθαρά ποδοσφαιρικό και μόλις έρχομαι στην Εθνική πιέζομαι γιατί πραγματικά έχω άγχος. Γιατί βλέπω κι εγώ ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι τωρινό,ένα χρόνο υπάρχει αυτό το θέμα. Ναι, έχω μεγάλη πίεση, η μεγαλύτερη πίεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα.

Έχω αποφασίσει κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Αν δεν περάσουμε θα είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Το έχω πάρει απόφαση, είμαι συνειδητοποιημένος. Είμαι και κουρασμένος.

…Όλα άλλαξαν και πολλά δεν πήγαν καλά. Το πρόβλημα κυρίως είναι ότι και δεν έχουμε πια το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχαμε παλιά, δεν έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα.

Πιστεύω πως στην Ελλάδα ασχολούνται λιγότερο με την Εθνική, για το καλό της, σε σχέση με πριν 7,8-10 χρόνια. Με ό,τι συνεπάγεται.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η ΕΠΟ και η ελληνική νοοτροπία. Αλλά και η ΕΠΟ, γιατί όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, φταίνε και οι παίκτες και η διοίκηση. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια, δύσκολα.»

Διαβάστε επίσης