Παπαθανάσης: «Καθημερινοί έλεγχοι στο “καλάθι” και πρόστιμα στους παραβάτες»

Για το καλάθι του νοικοκυριού και τους εντατικούς ελέγχους που γίνονται για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Για το καλάθι του νοικοκυριού και τους εντατικούς ελέγχους που γίνονται για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε στο MEGA πως η Ελλάδα είναι η φθηνότερη χώρα σε σχέση με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ενώ συμπλήρωσε πως το καλάθι του νοικοκυριού προσπαθεί να ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Το καλάθι του νοικοκυριού δημιουργήθηκε για να δώσει φθηνότερες τιμές σε ορισμένα προϊόντα και αυτό αποτυπώθηκε με την έρευνα που έγινε. Έχουμε μία ακρίβεια που βαραίνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα μέτρα της κυβέρνησης προσπαθούν να τον ελαφρύνουν. Δεν είναι μόνο το καλάθι του νοικοκυριού, αλλά και το επίδομα των 250 ευρώ, το επίδομα θέρμανσης και το δώρο Χριστουγέννων. Δεν τίθεται θέμα επιδομάτων, τίθεται θέμα στήριξης των πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, το υπουργείο διενεργεί καθημερινά ελέγχους και επιβάλλονται πρόστιμα όπου διαπιστωθούν παραβάσεις.

«Έχουμε ένα μηχανισμό που κάνει ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα. Υπάρχει ένα ποσοστό 6-8% των επαγγελματιών που μπορεί να αισχροκερδεί. Επιβάλλουμε πρόστιμα και ελέγχουμε την αγορά. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει ένα κρατικό εργαλείο, το e-katanalotis, και ταυτόχρονα είμαστε μία χώρα που ελέγχει και έχει επιβάλλει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους».

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθούν αυξήσεις στα προϊόντα με το νέο έτος.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 ήδη η χώρα μας έχει μπει σε προεκλογικό κλίμα. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και στο τέλος της τετραετίας», σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα