Παππάς: «Έγιναν λάθη στο Μάτι, αλλά τα αίτια της τραγωδίας είναι πολύ βαθιά»

Την άποψη ότι «τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι είναι πολύ βαθιά» εξέφρασε, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ-1, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Παράλληλα, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Όπως επισήμανε ο κ. Παππάς οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά. Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα των παραιτήσεων και των αποπομπών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με υπευθυνότητα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια «πολιτικής εργαλειοποίησης» της τραγωδίας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο θέμα των αυθαιρέτων και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη κατεδάφιση τους. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα». Ο Νίκος Παππάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έκανε την αυτοκριτική της ως όφειλε και μάλιστα με πρώτον απ’ όλους τον πρωθυπουργό».

Τέλος, όσον αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την μεταμνημονιακή εποχή, υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα δύσκολα τελείωσαν, αλλά οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές στην καθημερινότητα και μάλιστα υποσχέθηκε και την διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα