ΠΑΠΠΑΣ: Σε καμία περίπτωση αλλαγή ονόματος
Ο πρώην υπουργός είναι ο μόνος που διέγνωσε τον πραγματικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από την αποχώρηση Τσίπρα δικαιώνοντας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Α"
Το Νίκο Παππά μπορείς να του προσάψεις τα πάντα, όμως δεν μπορείς να του αναγνωρίσεις το υψηλό πολιτικό κριτήριο που διαθέτει, αλλά και την άριστη γνώση του παρασκηνίου.
Έτσι η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή έκανε αίσθηση αναδεικνύοντας κάτι που όλοι οι υπόλοιποι παρέβλεψαν. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί εάν αλλάξει όνομα. Προφανώς ο Νίκος Παππάς να έχει μιλήσει πολλούς μήνες με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μπορεί να καταλάβει τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού με τον οποίο συμπορεύθηκε επί πολλά χρόνια. Όπως λένε οι γνωρίζοντες την τελευταία φορά υπήρξε επαφή ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Νίκος Παππάς ενώ είχε συμφωνήσει για ανατροπή του Κασσελάκη (στην σύσκεψη που έγινε στο σπίτι του Φλαμπουράρη) την τελευταία ώρα άλλαξε στρατόπεδο αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως έγραψε η «Α» ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε πως θα αποχωρήσει εάν αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, όπως πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Έτσι και ο Νίκος Παππάς πήρε ξεκάθαρη θέση για να μην υλοποιηθεί αυτή η ηχηρή αποχώρηση: «Δεν είναι σωστό να αλλάξουμε το όνομα και είμαι αντίθετος».
Από εκεί και πέρα ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να κάνει τον διαιτητή ζητώντας από τους διαφωνούντες να μην επιμείνουν σε νέα εκλογή προέδρου, ενώ από την άλλη έψεξε τον Κασσελάκη για την απειλή των διαγραφών.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
-Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει. Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου.
-Οι αποφάσεις μας δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο. Ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν.
-Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων. Στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα. Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες».