«Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου κόμικ τού Athena Take Me Home, της Αθηνάς Τρανούλη

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα», έλεγε ο Άγγλος ποιητής Πέρσι Σέλλεϋ.

Mια τραγική αλήθεια, που όμως δεν την ασπάζονται όλοι, ούτε καν οι συμπατριώτες του, αφού κρατούν δέσμια τα ιερά Μάρμαρα του Παρθενώνα στα δικά τους μουσεία, σε μια προσπάθεια να τα οικειοποιηθούν.

Ιχνηλατώντας… με την Καίτη Νικολοπούλου

Ευτυχώς στον αντίποδα υπάρχουν φωνές σαν εκείνες του Σέλλεϋ σημερινές, που αντιστέκονται σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μία από αυτές είναι η φωνή της Αθηνάς Τρανούλη, που κάνει αγώνα για την επιστροφή των κλεμμένων Μαρμάρων του Παρθενώνα στη βάση τους, στο Μουσείο της Ακρόπολης, να σμίξουν τα κομμάτια τους και να λάμψουν στον τόπο της δημιουργίας τους.

Γι’ αυτόν τον σημαντικό σκοπό, η Αθηνά Τρανούλη δημιούργησε το κίνημα Athena Take Me Home, με αλλεπάλληλες κινήσεις στη διάδοση του μεγάλου σκοπού, όπως δείχνει και ο τίτλος του. Μία από αυτές τις μεγαλειώδεις κινήσεις παρουσίασε τη Δευτέρα στο Θησείο, με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου έγινε η παρουσίαση του πρώτου κόμικ του Athena Take Me Home, «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;».

Την παρουσίαση έκαναν η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος των Olympians, ο αγαπητός και πολυτάλαντος Χάρης Ρώμας, η Αθηνά Τρανούλη, ο Μανώλης Μουμαλίδης, συνδημιουργός του κόμικ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο κι ο αγώνας για την επιστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς να είναι επιτυχής.

Το κίνημα Athena Take Me Home ξεκίνησε τις δράσεις του το 2017, από τη σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη. Σκοπός του κόμικ είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ιστορία και να μάθουν για την τραγική κλοπή που πραγματοποιήθηκε σε βάρος του ελληνικού πολιτισμού!

 

Όλο αυτό προκύπτει μέσα από τη διήγηση του ήρωά μας στον εγγονό του. Ένα ταξίδι από την Ακρόπολη (1801) στο Λονδίνο σαν λαθρεπιβάτης και μεταφορά στη σύγχρονη Ελλάδα…

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Κωνσταντίνος Μπογδανος βουλευτής Α΄ Αθηνων, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δημόπουλος, Λουκία Κεφαλογιαννη, Ανδρέας Λεοτσάκος και Μαίρη Κουρή, η Βούλα Σαραντάρη, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Βραβείων Δημήτρη Μουζακίτης, ο θεατρικός επιχειρηματίας Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Παπανικολάου, η Ηρώ Μουκίου, η Νένα Χρονοπούλου, η Μάρτζυ Ρομπότη, η Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ο Γιώργος Γκαμπιεράκης, ο Λάμπρος Κεραμίδας, η Αμαλία Ρόντου και πολλές προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα