Παραδοχή ενοχής(;) κατηγορούμενου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απολογούμενος παραδέχτηκε, για πρώτη φορά, ότι ήταν παρών στην επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα το 2013

Κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής απολογούμενος παραδέχτηκε, γιά πρώτη φορά ότι, ήταν παρών στην επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα το 2013. Πρόκειται για τον Χρήστο Χατζηδάκη, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τους συγκατηγορουμένους του, που αρνήθηκαν κάθε σχέση με το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε άριστες σχέσεις με μέλη του ΠΑΜΕ και με τον συνδικαλιστή Σωτ. Πουλικόγιαννη και υποστήριξε ότι, όταν οξύνθηκαν τα πνεύματα προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση,.

Ωστόσο, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για τη συνομιλία του, αμέσως μετά την επίθεση, με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ είπε:

«Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτήν την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει. Όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε: «στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί». Πώς ξεκίνησε, δεν ξέρω».

Με αφορμή αυτούς τους ισχυρισμούς η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, σχολίασε: «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε «φίλος», λέτε «αγαστή συνεργασία»…».

Κατηγορούμενος: Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση…

Πρόεδρος: Πως χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;

Κατηγορούμενος: Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί και να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω.

Σχετικά με τους συγκατηγορουμένους του είπε ότι στο επεισόδιο συμμετείχε μόνο ο Αν. Πανταζής, ενώ οι άλλοι δύο απλά βρέθηκαν στο σημείο στο τέλος της σύγκρουσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον άκουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο».

Η έδρα στις ερωτήσεις της εστίασε στην τηλεφωνική επικοινωνία του κατηγορούμενου, αμέσως μετά την επίθεση, με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό. Ο Ιω. Χατζηδάκης δεν κατάφερε να δώσει κάποια πειστική εξήγηση για το πως κατέληξε να μιλά τηλεφωνικά με τον Ιω. Λαγό.

Χατζηδάκης: Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα.

Νωρίτερα, ο Ιω. Καστρινός κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και πως ήταν περαστικός από το σημείο, για αυτό και τον αναγνώρισαν οι πολιτικοί ενάγοντες.

Διαβάστε επίσης