Παραδόθηκε ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Τραμπ πριν ασκηθούν διώξεις εις βάρος του

Κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα ο Όμιλος Τραμπ

Ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Τραμπ, Allen Weisselberg, παραδόθηκε σήμερα λίγο πριν ο εισαγγελέας του Μανχάταν ασκήσει διώξεις στον Όμιλο επιχειρήσεων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για φορολογικά εγκλήματα, λένε οι New York Times που επικαλούνται αξιόπιστες πηγές.

Οι ακριβείς κατηγορίες δεν είναι γνωστές ακόμη όμως οι εισαγγελείς αναμένεται να απαγγείλουν αργότερα σήμερα κατηγορίες σε βάρος του Allen Weisselberg και του Ομίλου Τραμπ.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Τραμπ χαρακτήρισε τους εισαγγελείς προκατειλημμένους και είπε ότι οι ενέργειες της εταιρείας του “δεν ήταν σε καμία περίπτωση εγκληματικές”.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα WSJ, οι κατηγορίες θα σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος που χορηγήθηκαν στον Allen Weisselberg και φέρεται ότι δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές.

Ο Allen Weisselberg, 73 ετών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην αυτοκρατορία ακινήτων της οικογένειας Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε το 1973. Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ το 2017, ο Γουάισελμπεργκ τέθηκε υπεύθυνος για τη διαχείριση του Trump Organization μαζί με τους δύο γιους του πρώην προέδρου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα