Παραίτησε την Έβερτ ο Μπακογιάννης

Με ένα “ναι μεν, αλλά…” ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης παραίτησε την μέχρι πριν από λίγο αντιδήμαρχό του Αλεξία Έβερτ.

Αιτία οι απρεπείς χαρακτηρισμοί της τελευταίας, η οποία αναφερόμενη στην πορεία που πραγματοποίησε το ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου -αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία- έκανε λόγο για “κατσαρίδες” και “τρωκτικά”.

Εξηγώντας ότι το θέμα “δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό” και διευκρινίζοντας ότι με το ΚΚΕ τον χωρίζει “ιδεολογική άβυσσος”, ο δήμαρχος της Αθήνας ξεκαθάρισε ότι “υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής” και δημοσιοποίησε ότι ζήτησε από την Αλεξία Έβερτ να παραιτηθεί.

Αναλυτικά η δήλωση Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα