Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών ο Γιάννης Μηλιός

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Γιάννης Μηλιός. Η παραίτηση υπεβλήθη στις 31 Ιανουαρίου, ενώ όπως ο ίδιος σημειώνει, είχε ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή του έναν μήνα νωρίτερα.

Ο Γιάννης Μηλιός κατείχε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον Νοέμβριο του 2016. Είκοσι έξι μήνες αργότερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Στη δήλωσή του ο κ. Μηλιός γράφει:

«Στις 31 Ιανουαρίου 2019 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», έχοντας ήδη ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή μου αυτή περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια κα Φένια Ρουγκούνη, τους συνεργάτες και εργαζομένους του Φεστιβάλ για τη συνεργασία μας και το έργο που από κοινού επιτελέσαμε τους 26 μήνες που ήμουν Πρόεδρος.
Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών.
Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος Προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση.
Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.
Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις».

Το φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινώσει τον προγραμματισμό του για την Επίδαυρο και πλέον, λίγο πριν την έναρξη του για το καλοκαίρι του 2019, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πρόσωπο που θα κληθεί να το υπηρετήσει από τη θέση του Προέδρου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα