Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο Φωτόπουλος

Την απόφαση του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ γνωστοποίηση ο Νίκος Φωτόπουλος, με μία επιστολή παραίτησης στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει».

Ο συνδικαλιστής προειδοποιεί ταυτόχρονα για τον κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, αν και θα παραμείνει μέλος του ΔΣ της επιχείρησης. Οσο για τα προβλήματα της Ομοσπονδίας, ο κ. Φωτόπουλος επέρριψε τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία, όπως είπε, δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ και άφησε περαιτέρω αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη στο ΔΣ της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους.

Επισήμανε ακόμα ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι. Προχώρησε επιπλέον και σε αυστηρή κριτική και αναγνώριζε έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας. «Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του τέλος αναφορικά με την αύξηση του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο Νίκος Φωτόπουλος επισημαίνει: «Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Διαβάστε επίσης