Παρακάλια σε FIFA, UEFA τα… μνημόνια Γεραπετρίτη

Αφού ο «σοφός» της κυβέρνησης «άδειασε» τον Πέτσα, φέρνει τους UEFA/FIFAτζήδες Κλαρκ και Τσέφεριν μετά το ντέρμπι της Τούμπας, ώστε να πάρουν αυτοί την ευθύνη αν γίνει κανένα πατατράκ, το κυρίως πιάτο στην κουβέντα με τον Μητσοτάκη θα είναι «κάντε κάτι που να βολεύει και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, γιατί κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή»

Στις 25 έρχονται οι UEFA/FIFAτζήδες για συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Δυο μέρες νωρίτερα θα γίνει το ντέρμπι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο Πέτσας τους ήθελε πριν από την Τούμπα, γι’ αυτό κι έστειλε ραβασάκια στα παπαγαλάκια ότι αναμένονται την Παρασκευή στις 21 του μήνα.  Μέχρι που ο Γεραπετρίτης, ο σοφός της κυβέρνησης την ανθίστηκε τη δουλειά, ότι είναι κακό να έρθουνε πριν από το ντέρμπι. Γάτος είναι ο Γεραπετρίτης. Όπως σ’ το λέω.

Σου λέει ότι άπαξ κι έρθουνε Παρασκευή ο Τσέφεριν με τον Κλαρκ και γίνει καμιά στραβή Κυριακή στην Τούμπα, τι χαμπάρια, μάστορα; Θα πούνε ότι τους γράψανε κανονικά τους UEFA/FIFAτζήδες και τον πρωθυπουργό και τα μνημόνια μαζί. Έτσι είναι. Ήρθανε – δεν ήρθανε, ουδείς ασχολήθηκε. Στα παπάρια τους και δυο αυγά Τουρκίας. Μάλιστα. Κι αν οι UEFA/FIFAτζήδες ερχόντανε πριν από το ντέρμπι, ποιος θα έδινε λύση, έτσι και γινότανε μπάχαλο στην Τούμπα; Θα έδινε η κυβέρνηση, τα όργανα δηλαδή. Δεν θέλει πολύ α γίνει μπάχαλο. Ένα ανάποδο σφύριγμα δρόμος είναι. Γίνεται της αλεπούς ο θάνατος και μετά, η κυβέρνηση έπρεπε να δώσει λύση, αφού οι UEFA/FIFAτζήδες θα είχανε φύγει.

Κατάλαβες, μάστορα; Στο ψιλό θα τους παίρνανε όλοι. Ποια μνημόνια, σου λέει, ρε. Εδώ έγινε της πουτάνας κι εσείς ασχολείστε με μνημόνια, που υπογράφτηκαν δυο μέρες πριν; Παρασκευή ήρθανε Κλαρκ και Τσέφεριν και Κυριακή έγινε Κούγκι, τι μνημόνια μας τσαμπουνάς; Και θα είχανε δίκαιο.

Κατάλαβες, μάστορα, πως την είδε τη δουλειά ο Γεραπετρίτης και το πήγε το ταξίδι για μετά το ντέρμπι; Σου λέει ο σοφός ότι, αφού θα έρθουνε μετά το παιχνίδι κι αν έχουν σηκωθεί τίποτα μποφόρ στην Τούμπα, εμείς στην κυβέρνηση στην από πάνω θα είμαστε. Θα είναι εδώ οι UEFA/FIFAτζήδες και ό,τι μας πούνε, εμείς θα το κάνουνε. Άπαξ και δεν γίνει τίποτα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πάλι στην από πάνω θα είμαστε. Εμείς το καταφέραμε, που πείσαμε τους UEFA/FIFAτζήδες να έρθουνε για να βάλουνε τάξη.

Έτσι είναι. Κι άπαξ και κυλήσουνε ρυάκι στην Τούμπα, ο Μητσοτάκης θα υποδεχτεί με τιμές τους UEFA/FIFAτζήδες. Μαξίμου και τα ρέστα. Κυριλίκια πράγματα και χλίδα με τον Τσέφεριν και τον Κλαρκ. Ο ένας πρωθυπουργός της Ευρώπης κι ο άλλος αντιπρόεδρος πλανητάχης. Μάλιστα. Και θα συζητήσουνε, λέει, για να μπούνε κανόνες στο ποδόσφαιρο. Να γίνει επανεκκίνηση, που είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή. Δεν είναι κακό αυτό το πράγμα. Να γίνει εκατό φορές, όχι μία επανεκκίνηση. Άλλο θέλω να σου πω εγώ.

Θα γίνει μία συνάντηση ενός πρωθυπουργού με δυο πρωτοκλασάτους. Μάλιστα. Και τι θα συζητήσουνε; Κανένας δεν ξέρει, σου λένε τα παπαγαλάκια, που το παίζουνε δημοσιογράφοι. Άπαξ κι είσαι δημοσιογράφος και λες στον πελάτη ότι δεν ξέρω τι θα συζητήσουνε, κάνε καμιά άλλη δουλειά. Δουλειά σου είναι να μάθεις τι θα συζητήσουν. Γι’ αυτό είσαι δημοσιογράφος. Και μιλάω για τους κανονικούς δημοσιογράφους, όχι τους παλαμάκηδες που ό,τι πει ο Γεραπετρίτης, αυτοί τα γράφουνε με Πάρκερ στυλό και laptop των χιλίων ευρώ και πάνω, επειδή τα είπε ο Επικρατείας. Να μην ξεφύγω, όμως.

Ερώτηση κάνω. Κλείνεται ένα ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν. Ή ό,τι άλλο γουστάρεις. Μητσοτάκης με Μέρκελ. Τραμπ με Πούτιν. Και τι γίνεται μετά; Κλείνονται σ’ ένα γραφείο και κάνουνε καφενείο; Ξεκινάνε από ποδόσφαιρο, μετά πάνε στο μπάσκετ, ύστερα στους πρόσφυγες και ό,τι άλλο φέρει η κουβέντα; Πλάκα κάνουμε τώρα, ρε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Άλλα γίνονται. Ατζέντα βάζουνε οι διπλωμάτες πριν γίνει η συνάντηση. Ότι πρώτα θα συζητηθεί αυτό, μετά το άλλο, τρίτον για τα εξοπλιστικά και τα ρέστα. Έτσι είναι. Δεν πάνε χωρίς να ξέρουνε τι θα  συζητήσουνε. Άλλο αν βγούνε για κάνα καφέ στην παραλία.

Πάμε παρακάτω. Ο Κλαρκ της FIFA κι ο Τσέφεριν της UEFA, δεν θα έρθουνε για καφέ στο Μαξίμου. Ατζέντα έχουνε. Και ποιος την ετοίμασε; Ο Γεραπετρίτης. Αυτός έκλεισε το ραντεβού. Κι όχι μόνο το ραντεβού, αυτά κλείνονται κι από την Αθήνα. Πήγε εκεί για να βάλει την ατζέντα. Αυτά που λέει ο Γεραπετρίτης στα ράδια ότι θα έρθουνε εδώ οι UEFA/FIFAτζήδες για να δώσουν τεχνογνωσία είναι παπαριές ανάλατες, μάστορα.

Ούτε για τη βία θα έρθουνε, ούτε για τα στημένα, ούτε για να βάλουνε κανόνες. Τους κανόνες τους ξέρουνε. Αυτοί τους φτιάξανε. Ποιοι κανόνες και παπαριές, Γιωργίτσα μου, που έγραφε κι ο μακαρίτης ο Καίσαρης. Για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα συζητήσουνε πρώτα. Κι άντε, μετά, θα βγάλουνε και καμία ανακοίνωση ότι θα έρθει καμιά νέα τεχνική επιτροπή και πιάσε το αυγό και κούρευτο. Να ’χαμε να λέγαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι το ζήτημα.

Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Τι έβαλε στην ατζέντα για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ο Γεραπετρίτης; Τον ρώτησαν και ο Κλαρκ και ο Τσέφεριν τι παίζει με τον Ιβάν και τον Καλπαζίδη και την πολυϊδιοκτησία. Δεν είναι άσχετοι. Ρουφιάνους πληρώνουνε στην Ελλάδα και τα μαθαίνουνε όλα. Όχι αυτά που γράφουνε το Μαρινακέικο και το Σαββιδοτεχνείο. Για όσα γίνονται πίσω από την κουρτίνα, μάστορα. Όλα τα ξέρουνε.

Έρχομαι στο ψητό. Ο Γεραπετρίτης είπε αυτά που έπρεπε να πει στους UEFA/FIFAτζήδες, τον Κλαρκ και τον Τσέφεριν. Ότι, κύριοι, εδώ κινδυνεύει να διαλυθεί μία χώρα. Άπαξ και υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, θα χωρίσουνε την Ελλάδα. Άπαξ και αθωωθεί ο ΠΑΟΚ, θα ξεσηκωθούνε όχι μονάχα οι Ολυμπιακοί, αλλά κι οι Παναθηναϊκοί και οι ΑΕΚτζήδες. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό λέει η ατζέντα του Γεραπετρίτη.

Όπως βρέθηκε ένας Χρυστοστομάκης Γκαγκάτσης και είπε ότι θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο, δεν μας θεωρείτε Έλληνες κι άλλες τέτοιες παπαριές, δεν μπορεί να βρεθεί κι ένας από τον νότο να πει τα ίδια; Εύκολα, σου λέω εγώ. Μαλάκες με περικεφαλαία υπάρχουν παντού, σε όλη την Ελλάδα. Όπως είπε ο Μάκης ότι θα βάλουνε σύνορα στα Τέμπη, να πει κι ένας αλαφρός στην Αθήνα, θα βάλουνε σύνορα στη Λαμία.

Έχω λάθος; Δεν είναι κανένας χτεσινός ο Γεραπετρίτης. Τον Γιάννη τον Δρόσο που δεν είναι του τζάμπα έχει από πίσω του να τον συμβουλεύει. Γι’ αυτό προετοίμασε έτσι την ατζέντα. Στο πολύ παρακαλετό θα πάει η κουβέντα του Μητσοτάκη με τον Κλαρκ και τον Τσέφεριν. Έτσι είναι. Πολιτικός είναι ο Μητσοτάκης. Δεν θέλει να δυσαρεστεί τον λαό. Σου λέει ότι άπαξ κι οι UEFA/FIFAτζήδες πούνε ότι εμείς έχουμε ένα καταστατικό που λέει υποβιβασμός και δεν μας νοιάζει τι νομοθετείτε, πάει κι η κυβέρνηση, πάει κι η ΝΔ μαζί. Στα ντόρτια κάθισε η ζαριά. Άπαξ κι αθωωθεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, όλοι οι Ολυμπιακοί που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές θα ψάχνω να τους βρω.

Κι ο Μαρινάκης θα τα πάρει στο κρανίο με το Mega, το μεταναστευτικό είναι μπουρδέλο με τον Μουντζούρη τον Περιφερειάρχη να τη λέει στον Μηταράκη, αντίο εξουσία και σύνταξη στα 53 ο Κυριάκος. Γι’ αυτό και θα το πάει στο παρακαλετό. Ότι να βρούνε έναν τρόπο να τα βολέψουμε. Και να πάρουνε την ευθύνη οι UEFA/FIFAτζήδες. Σ’ το έγραψα και στο περασμένο φύλλο. Και η κυβέρνηση να τα φορτώσει όλα στο μνημόνιο. Ότι οι ξένοι φταίνε για τις ποινές στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Κατάλαβες τώρα, μάστορα, πώς θα παιχτεί το έργο με τον Μητσοτάκη, τον Κλαρκ και τον Τσέφεριν; Στο δώστε και σώστε, που έλεγε παλιά η διαφήμιση. Κι αυτό είναι δουλειά του Γεραπετρίτη. Μάλιστα. Και ξαναρωτάω τώρα εγώ, γιατί ο Γεραπετρίτης νομίζει ότι τους δουλεύει όλους σε ψιλό γαζί; Την «Α» δεν μπορεί να την δουλέψει.

Όταν η Ελλάδα υπόγραφε μνημόνια με την τρόικα, τα στέλνανε όλα έτοιμα. Χιλιάδες σελίδες. Οι βουλευτές δεν προλαβαίνανε να τα διαβάσουνε και, μέσα σε μια νύχτα, ό,τι ήθελε η Μέρκελ. Τα ψηφίζανε. Μάλιστα. Είχανε κάτι στα χέρια τους, όμως. Το βλέπανε. Άσχετα που δεν το άνοιξαν να το διαβάσουνε. Αλλά και να το ανοίγανε το μνημόνιο, άντε καμία δεκαριά δικηγόροι θα το καταλαβαίνανε, κανένας άλλος. Ο Γεραπετρίτης θα μοιράσει το μνημόνιο στους δημοσιογράφους; Εδώ είναι το κλειδί, μάστορα. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή. Θα το στείλει ηλεκτρονικά στα mail των δημοσιογράφων ή θα το κάνει print;

Διότι, κανονικά, έτσι πρέπει να γίνει. Κείμενο του μνημονίου που να λέει για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, κείμενο για τα στημένα παιχνίδια, κείμενο για τη βία, κι από κάτω φαρδιά-πλατιά η υπογραφή του Μητσοτάκη, του Τσέφεριν και του Κλαρκ. Το κάνεις αυτό και λες ότι, κύριοι, ορίστε, εδώ είναι όλα γραμμένα. Τα πάντα όλα. Για τα πάντα υπεύθυνοι είναι ο μίστερ Κλαρκ κι ο μίστερ Τσέφεριν.

Κανένα μνημόνιο και κανένα συνυποσχετικό δεν πρόκειται να υπογραφτεί. Όπως το ακούς, μάστορα. Τρικάκι πολιτικό είναι αυτό. Λόγια του αέρα, μάστορα. Οι UEFA/FIFAτζήδες έρχονται στην Αθήνα να δούνε τον Μητσοτάκη για να μη χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Έρχονται γιατί το είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

 

 

 

Μόνο ΠΑΟΚ η κουβέντα

Όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, έρχονται οι UEFA/FIFAτζήδες Κλαρκ και Τσέφεριν στην Αθήνα για να υπογράψουνε μνημόνιο με τον πρωθυπουργό. Κανένα μνημόνιο δεν θα υπογραφτεί. Το δίδυμο έρχεται για να δικαιώσει τον Μάκη Γκαγκάτση, που δήλωσε στην τηλεόραση πως θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο. Γι’ αυτό έρχονται. Γι’ αυτό έτρεχε ο Γεραπετρίτης στις Νιόν και τις Ζυρίχες για να κλείσει τα ραντεβού και να δώσει την ατζέντα. Αυτό είναι το χαρτί που θα παίξει η κυβέρνηση με τους UEFA/FIFAτζήδες. Ότι κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή. Αυτή την παπαριά που είπε ο Γκαγκάτσης στον Θωμαΐδη. Γι’ αυτό και πάνω σ’ αυτό θα γίνει όλη η κουβέντα με τον Μητσοτάκη. Για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Όλα τα άλλα για βία και στημένα, από ’δώ πήγαν κι άλλοι και χαιρετίσματα.

 

Ο Μάκης πάει για βουλευτής

Ο Μάκης ο Γκαγκάτσης, ο γιος του Βασιλομπίλαρου, κυκλοφορεί με άλλον αέρα στη Θεσσαλονίκη. Έτσι είναι. Και καλά κάνει. Και ψήλωσε κι ομόρφυνε. Σου λέει, όλον αυτόν τον πανικό με τους UEFA/FIFAτζήδες να έρχονται να δούνε τον Μητσοτάκη, εγώ τον προκάλεσα. Με τις παπαριές στον Θωμαΐδη, αλλά δεν έχει σημασία. Τσίμπησαν και τρέχουνε. Αλλάζουνε και τους νόμους για πάρτη μου. Μέχρι και συγχαρίκια για το νέο του πόστο του δίνανε του Μάκη στα καφέ. Για βουλευτιλίκι, δηλαδή. Δεν το γλιτώνει με τίποτα το έδρανο στη Βουλή ο Μάκης. Όλα τα ρεκόρ θα σπάσει. Και  μη ρωτήσει κανένα κορόιδο με ποιο κόμμα θα κατέβει ο Χρυστοστομάκης. Όπου του πει ο Ιβάν. Στην ενωμένη Ελλάδα θα τον κατεβάσουνε τον Μάκη. Όχι στη χωρισμένη. Κι άμα είπε και τη μαλακία ότι κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, λέει ακόμα μία ότι όλα είναι νορμάλ και μετά αναλαμβάνει το Σαββιδοτεχνείο για να κάνει ρεκόρ ψήφων.

Διαβάστε επίσης