Παράκρουση: Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ντρέπεται για τον Ντέταρι!

Ο Λάγιος Ντέταρι ήταν στο «Καραϊσκάκης». Αυτός ο Μαγυάρος ο παικταράς που είχε φέρει ο Κοσκωτάς με τα κλεμμένα λεφτά της Τράπεζας Κρήτης. Ήρθε για να δει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και στο Σαββιδοτεχνείο έπαθαν παράκρουση. Αντί να τον κρύβουν, λέει ο τιτάνας της πολιτικής σκέψης, τον επιδεικνύουν κιόλας. Μιλάμε για IQ ραδικιού, αυτή η λογική του «να, ποιος είναι ο Ολυμπιακός».

Ο Ντέταρι είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Κι όταν λέμε Ολυμπιακός, δεν εννοούμε ούτε τον Κοσκωτά, ούτε τον Κόκκαλη, ούτε τον Μαρινάκη, ούτε κανέναν άλλον.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήξερε ότι ο Κοσκωτάς έκλεβε την τράπεζά του για να τον φέρει; Εδώ, τόσο καιρό το παλεύανε οι αρχές κι εδώ και στην Αμερική. Κι άμα ο Κοσκωτάς δεν έκανε την παπαριά να ασχοληθεί με τον Τύπο, ακόμα θα ήταν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Πονεμένη ιστορία, αλλά μην το πάμε παραπέρα.

Αυτός, δηλαδή, είναι ο Ολυμπιακός; Του Κοσκωτά; Καμία ομάδα δεν ανήκει στον πρόεδρό της. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ. Οι ομάδες ανήκουν στο λαό τους. Και θα σου πω το εξής απλό, φίλε.

Άπαξ και ο κόσμος αποφασίσει να την κάνει από το γήπεδο, να μην πατάει το πόδι του, να μην αγοράζει μηχανάκια για να δει τα ματς, να κάνει αποτοξίνωση έναν χρόνο. Θα παραμείνουν στην θέση τους οι ιδιοκτήτες; Όχι, βέβαια.

Γι αυτό σου λέω ότι το Σαββιδτεχνείο έπαθε παράκρουση όταν γράφει ότι στοξν Ολυμπιακό δεν έπρεπε καν να τον δεχτούν τον Ντέταρι στο «Καραϊσκάκης», επειδή και καλά, αμαυρώνει την ιστορία του συλλόγου. Του Κοσκωκά αμαυρώνει, όχι τον σύλλογο.

Απολαύστε την κειμενάρα του Σαββιδοτέχνη:

«Αν δεν το καταλάβατε, στο γήπεδο αυτή τη φορά ήταν ο Λάγιος Ντέταρι. Ο Ούγγρος που ήταν όντως παικταράς. Μεταγραφάρα θα ήταν, αν προερχόταν από λεφτά επενδυτή, χορηγών, ή κάποιου γαύρου τέλος πάντων. Με τα κλεμμένα λεφτά της Τράπεζας Κρήτης επί Κοσκωτά, αγοράστηκε ο Ντέταρι. Κι όμως, αντί να τον κρύβουν, αντί να ντρέπονται για αυτή την ιστορία, τον επιδεικνύουν κιόλας. Η μεγαλύτερη ίσως μεταγραφή της εποχής, έγινε με κλεμμένα λεφτά και την επιδεικνύουν στη βιτρίνα»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα