Παραλίγο αεροπορική τραγωδία για χάρη του… πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ! (φωτο)

Τι το'θελε να το παίξει… Πράκτωρ 007;

Στην προσπάθειά του να κατασκοπεύσει τη νέα κατοικία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, χειριστής drone παραλίγο να προκαλέσει καταστροφή!

Ο άνδρας σήκωσε drone για να τραβήξει αεροφωτογραφίες από το Πάρκο του Ουίνδσορ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τον αεροδιάδρομο του Χίθροου.

Ο φωτογράφος άφησε το drone του να πετά σε ύψος περίπου 300 μέτρων, ενώ το μεγαλύτερο νόμιμο ύψος για ένα drone είναι τα 121 μέτρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sun», το drone βρέθηκε ακριβώς στο μέσο του αεροδιαδρόμου προσγειώσεων-απογειώσεων στο αεροδρόμιο Χίθροου επηρεάζοντας όλο το πτητικό πρόγραμμα.

Επίσης, είναι παράνομο να πετούν drones σε απόσταση 5 μιλίων από το αεροδρόμιο όπως και στα όρια του Κάστρου του Ουίνδσορ αλλά και στην έκταση του Πάρκου του Ουίνδσορ. Την ώρα που το drone βρισκόταν στον αέρα, είναι η πιο πολυάσχολη ώρα για το Χίθροου καθώς επιβατηγά αεροπλάνα προσγειώνονται κάθε δύο λεπτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενόσω το drone βρισκόταν στα μισά της πτήσης του, οκτώ αεροσκάφη πήραν άδεια για να προσγειωθούν στο Χίθροου πετώντας ακριβώς στο ίδιο σημείο πάνω από το Ουίνδσορ και ρισκάροντας ένα σοβαρό ατύχημα.

Προς γνώση και συμμόρφωση για όλους τους επίδοξους… εναέριους Τζέιμς Μποντ!

 

Διαβάστε επίσης