«Παράλογη η απαίτηση της τρόικας για τον ΦΠΑ»

Διάχυτη είναι η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υποχωρήσει στην αξίωση της τρόικας για αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ από το 6,5%.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε πως «η αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% είναι άλλη μια παράλογη και βέβαια αναποτελεσματική απαίτηση της τρόικας». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι ένα τέτοιο μέτρο «δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί».

Απεναντίας, προέβλεψε ότι «θα προκαλέσει τσουνάμι αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, θέτοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε άλλους ευαίσθητους τομείς για την κοινωνία, όπως η φαρμακευτική περίθαλψη και ο πολιτισμός».

Ο Κ. Μίχαλος, κατέληξε ζητώντας από την κυβέρνηση να κρατήσει «σθεναρή στάση απέναντι στην τρόικα και να αναζητήσει αλλού ισοδύναμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα