Παράνομες ελληνοποιήσεις μέσω εικονικών γάμων

Κύκλωμα παρανόμων ελληνοποιήσεων μέσω εικονικών γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς, διερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας στον νομό Αχαΐας, έπειτα από καταγγελία του υπουργείου Εσωτερικών.

Την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι δήμου του νομού Αχαΐας και δικηγόροι, διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το καλοκαίρι του 2013 τελέστηκαν 26 γάμοι μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου διαπιστώθηκαν περιπτώσεις διγαμίας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι Ελληνίδες παντρεύτηκαν δυο διαφορετικούς αλλοδαπούς την ίδια ημέρα και αμέσως κατατέθηκαν αιτήσεις για χορήγηση αδειών διαμονής. Στις περιπτώσεις διγαμίας, μόνον ο ένας γάμος είχε καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Ο δεύτερος δεν είχε καταχωρηθεί. Επίσης, στις υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, το ίδιο πρόσωπο εμφανίζει δυο διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Σε άλλη περίπτωση, ανήλικη παντρεύτηκε αλλοδαπό χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια που απαιτείται από το δικαστήριο για την τέλεση του γάμου. Παράλληλα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας διαμονής, λόγω γάμου με Έλληνα πολίτη από τον ίδιο δικηγόρο.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ πήγε σήμερα στον συγκεκριμένο δήμο και σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών θα διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από υπαλλήλους του δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, ζητά τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών ενώ  του τόνισε χαρακτηριστικά. “Εξαρθρώστε το κύκλωμα”.

Διαβάστε επίσης