«Παραπολιτικά»: «Στο σκαμνί οι σκευωροί» «Α»: «Και ο Κούγιας;»

Ξεσπάθωσαν τα «Παραπολιτικά» –και με το δίκιο τους– μετά τη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και την αθώωσή του, για την υπόθεση που ταλάνισε επί χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι άλλοι 27 κατηγορούμενοι, που επίσης αθωώθηκαν ομόφωνα, χαρακτηρίστηκαν συμμορία από μάρτυρες όπως ο Αλ. Κούγιας, ο Γ. Αλαφούζος, Γεωργέας κ.ά.

Άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, συνειδήσεις σπιλώθηκαν, όμως μετά από οκτώ χρόνια αγωνίας και ταλαιπωρίας ήλθε η ώρα της δικαίωσης, για την οποία η «Α» είχε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή.

«Το δικαστήριο κρίνει όλους τους κατηγορούμενους αθώους». Με αυτήν τη φράση μπήκε η τελεία στην πολύκροτη υπόθεση.

Έτσι, ουδείς κρίθηκε ότι τέλεσε κάποια από τις πράξεις για τις οποίες βρέθηκε στο εδώλιο. Κι έρχονται τα «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο και προαναγγέλλουν διώξεις από την πλευρά των μέχρι τώρα κατηγορούμενων.

«Η αλήθεια έλαμψε, αλλά οι εκκρεμότητες δεν τελείωσαν. Απομένουν μερικά ακόμη δικαστήρια. Αυτή τη φορά οι κατηγορούμενοι δεν θα είναι στο εδώλιο. Αλλά θα στείλουν όλους εκείνους που κατασκεύασαν τη σκευωρία. Και όπως έχει αποδειχθεί, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός, έχουν μάθει να κάνουν υπομονή. Και όταν έχεις μαζί σου την αλήθεια, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς», αναφέρουν τα «Παραπολιτικά».

Οι σκευωροί, λοιπόν, οι συκοφάντες, αυτοί που έβαλαν σε οκταετή περιπέτεια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα καθίσουν τώρα στο σκαμνί. Η απορία ωστόσο είναι εύγλωττη. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο πυλώνας που στηρίχτηκε η δίωξη σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού και των άλλων κατηγορουμένων, ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Σε αυτούς που θα διωχθούν τώρα από τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του, περιλαμβάνεται και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, ή πήρε συγχωροχάρτι γιατί διαπίστωσε κατόπιν εορτής ότι τον… παρέσυραν οι εχθροί του Μαρινάκη;

Το ερώτημα γίνεται πιο έντονο, δεδομένου ότι ο Γιάννης Κουρτάκης των «Παραπολιτικών» έχει επιλέξει τον Αλέξη Κούγια για δικηγόρο του. Και γιατί ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε, διασύρθηκε, όχι γιατί κατέθεσαν σε βάρος του αοριστίες ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Γεωργέας και άλλοι, αλλά οδηγήθηκε στο εδώλιο επειδή ο Αλέξης Κούγιας με την κατάθεσή του «οδήγησε» τα δικαστικά συμβούλια στην απόφαση να παραπέμψουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Περιλαμβάνεται λοιπόν στους λασπολόγους ο Αλέξης Κούγιας, ή όχι; Περιμένουμε να δούμε αν τελικά τα «Παραπολιτικά», ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τον… αφαιρέσουν από το κάδρο λόγω μεταμέλειάς του και λόγω επαγγελματικής σχέσης.

Υπενθυμίζεται ότι για χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν στοχοποιημένος από τον Αλέξη Κούγια. Αυτός πρωταρχικά τον ενέπλεξε σε ποδοσφαιρικές περιπέτειες κι επιχείρησε ν’ αμαυρώσει την εικόνα του ως επιχειρηματία αλλά και του Ολυμπιακού.

Τα «είπα-ξείπα» του Κούγια…

Στις 4 Απριλίου 2014, ο τότε ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, πέντε μήνες πριν από το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις, κατέθετε στον εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση ότι:

«Τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα… Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002. (σ.σ.: Ποτέ δεν αποδείχτηκε κάτι μεμπτόν εις βάρος του πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.)

»Τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ’ εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου, η κα Πόπη Παπανδρέου».

Η κωλοτούμπα ήλθε λίγα χρόνια αργότερα. Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι παρασύρθηκε και κατέθεσε στη δίκη για τη… συμμορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πληροφορίες που του είχε δώσει ο Νίκος Πατέρας, τις οποίες πλέον δεν υιοθετεί. Η ζημιά όμως είχε γίνει.

(Σ.σ.: Ποτέ δεν αποδείχτηκε ότι ο Νίκος Πατέρας έδωσε πληροφορίες κάθε μορφής στον Αλέξη Κούγια εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν ο ευφάνταστος δικηγόρος είχε αναφέρει στον εισαγγελέα Χ. Λακαφώτη την πηγή της πληροφορίας του, τότε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα είχε κληθεί υποχρεωτικά να καταθέσει.)

Τελικά, με όλα τα παραπάνω εύλογο είναι το ερώτημα αν οι θιγόμενοι θα στραφούν κατά του Αλέξη Κούγια ή θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μια κωλοτούμπα είναι αρκετή για να δοθεί συγχωροχάρτι…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα