Παραπομπή Ρέστη, κώλυμα για Πιλάβιο, μακάρι για Λεκκάκο

Τον ρόλο του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη στο θέμα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ως γνωστόν έχει αποκαλύψει πρώτη η «Α» σε δημοσίευμά της στις 5 Ιουλίου 2018. Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία:

Όπως είχαμε γράψει τότε αλλά και μεταγενέστερα, ο φερόμενος ως αγοραστής της ΠΑΕ Ταϋλανδός Πάιροτζ ήταν απλώς «μπροστινός» και επίσης βρισκόταν ο «φορτωμένος» Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης με περιουσία που αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια(!).

Όπως  είχαμε αναλυτικά εξηγήσει, τον Ρέστη «επιστράτευσε»  ο ξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας. Το γιατί όμως ο Ρέστης, βαμμένος Ολυμπιακός, με πολυτελή σουΐτα στο «Γ. Καραϊσκάκης» εκλήθη να παίξει τον ρόλο του αφανούς σωτήρα στο ναυάγιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είχαμε αναλύσει με περισσή σαφήνεια. Πολύ απλά ο Β. Ρέστης είχε –και έχει– μεγάλα δικαστικά προβλήματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να «βοηθήσει» ώστε να μην καταλήξουν σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, που ενδεχομένως μπορούσαν να οδηγήσουν και σε φυλάκιση του εφοπλιστή. Τώρα, κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι σε θέση να βάλει «πλάτη» στα δικαστικά του Βίκτωρα, είναι ένα άλλο θέμα. Και κάνουμε την επισήμανση αυτή γιατί οι εκκρεμότητες του εφοπλιστή, αντί να μειώνονται, αυξάνονται…

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. 1507/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον κ. Τσιμπέρη Σωτήριο, ο Βίκτωρας Ρέστης και άλλα τέσσερα άτομα –ένα εκ των οποίων είναι πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.– παραπέμπονται στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ηθική αυτουργία για ληστεία εις βάρος του Ι.Δ. και για άλλα αδικήματα.

Αναλυτικά, η παραπομπή του εφοπλιστή σε δίκη εμπεριέχει τα εξής αδικήματα:

Οι Β. Ρέστης και Α. Πάλλης παραπέμπονται:

  • Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος των Κ.Σ. και Γ.Δ.
  • Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε σκοπούμενη σωματική βλάβη εις βάρος του Γ.Δ.
  • Για το αδίκημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων εις βάρος τρίτων.

Στον Β. Ρέστη έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι (εμφάνιση σε ΑΤ και οικονομική εγγύηση).

Η παραπάνω παραπομπή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δικαστικών εμπλοκών του εφοπλιστή.

Ως γνωστόν, κάποια από τις δικαστικές εμπλοκές του είχε προκαλέσει τη σύλληψη και έγκλεισή του επί ένα εξάμηνο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη συνέχεια, η εμπλοκή του στην υπόθεση με τα Ακίνητα της Γλυφάδας (υπόθεση Καρούζου) τον οδήγησε σε εδώλιο όπου του επεβλήθη πρωτοδίκως κάθειρξη 5 ετών, για Ξέπλυμα και Φοροδιαφυγή.

Άλλη δικογραφία που τρέχει εις βάρος του είναι η υπόθεση με τα οικόπεδα Βάρης – Κορωπίου και αντίδικο το Ελληνικό Δημόσιο. Η δίκη βρίσκεται στο τέλος της αφού αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.

Εκκρεμούν ακόμη η εμπλοκή του στη δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και η μήνυση του Κουτσολιούτσου της Folli-Follie για ιδιοποίηση ποσού 20 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε ανακριτικό στάδιο.

Ιδανικός αφανής αγοραστής ο Ρέστης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με όλα τα παραπάνω εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Β. Ρέστης θα ήταν ο ιδανικός αγοραστής για την κυβέρνηση, ώστε η «πράσινη» ομάδα να μη βρεθεί στη Δ΄ Εθνική επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Παναθηναϊκό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάζει προσκώματα στη διαπραγμάτευση με τον Πάιροτζ με αποτέλεσμα να καθυστερεί η μεταβίβαση των μετοχών. Σε κάθε περίπτωση, η περίπτωση πώλησης του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε εξέλιξη και κατά τη γνώμη μας σύντομα θα περατωθεί.

Νέος πρόεδρος ο Σταύρος Λεκκάκος και αντιπρόεδρος ο «παλιός» Σοφοκλής Πιλάβιος

Τις προηγούμενες ημέρες από πλευράς Αλαφούζου διέρρευσαν τα ονόματα του τραπεζικού στελέχους Σταύρου Λεκκάκου για τη θέση του προέδρου και του γνωστού και μη εξαιρετέου Σοφοκλή Πιλάβιου για τη θέση του αντιπροέδρου.

Ξεκινάμε από τον δεύτερο. Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο υπάρχουν νομικά κωλύματα, που λόγω παραπομπής του στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας δεν μπορεί να είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ούτε να την εκπροσωπεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Ενδέχεται όμως να εμφανίζεται σαν «μαϊμού» αντιπρόεδρος, όπως ακριβώς έκανε και ο προηγούμενος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, του οποίου το όνομα δεν υπήρχε στο  ΦΕΚ της «πράσινης» ΠΑΕ, δεν έβαζε πουθενά την υπογραφή του και εμφανιζόταν στα αποδυτήρια και στη Super League και στην ΕΠΟ ως αντιπρόεδρος. Στην περίπτωση αυτή, η τοποθέτηση στον ΣΚΑΪ του δημοσιογράφου Παχάκη ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη. «Αφού ο Γκαγκάτσης με το ίδιο κώλυμα βρίσκεται στη Super League, γιατί ο Πιλάβιος να  μην είναι στο Δ.Σ. της ΠΑΕ;» Σωστή η απορία, την απάντηση πρέπει να δώσουν ο Γιάννης Αλαφούζος και βεβαίως ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Όσον αφορά τον Σταύρο Λεκκάκο, η «Α» στην ηλεκτρονική της σελίδα ανάρτησε τα παρακάτω:

Στο πρόσωπο του Σταύρου Λεκκάκου ευελπιστεί ο Παναθηναϊκός να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα τεθεί τη νέα εποχή στην διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ. Ο πρώην πρόεδρος της MIG έχει δεχθεί κρούση για την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν είναι αρνητικός, χωρίς ακόμη ωστόσο ν’ ανάψει το πράσινο φως.

Ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ θέλει στο ρόλο του προέδρου να τοποθετηθεί ένα άτομο άφθαρτο, τεχνοκράτης, που θα έχει αναλάβει στο παρελθόν θέσεις ευθύνης και θα έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία στα καθήκοντά του.

Ο Σταύρος Λεκκάκος έχει όλο το… πακέτο. Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Βρίσκεται επί χρόνια στον τραπεζικό κλάδο κι έχει εμπειρία κι επιτυχίες στο ενεργητικό του στην χρηματοοικονομία.  Παράλληλα, ήταν επί χρόνια ένας εκ των σημαντικότερων πυλώνων της Τράπεζας Πειραιώς, όντας αντιπρόεδρός της μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017. Μαζί με τον Μιχάλη Σάλλα ουσιαστικά πήραν τα ερείπια της Τράπεζας Κρήτης και δημιούργησαν έναν τραπεζικό κολοσσό. Την Τράπεζα Πειραιώς. Διετέλεσε πρόεδρος της MIG και κατάφερε να την βγάλει από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε την περίοδο Βγενόπουλου. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους οικονομικούς κύκλους και η παρουσία του συνδυάζεται άψογα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

Θα είναι ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό ν’ αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ μια προσωπικότητα του διαμετρήματος του Σταύρου Λεκκάκου. Είναι Παναθηναϊκός, αλλά το σημαντικότερο άνθρωπος που έχει τις δυνατότητες να συνδράμει με τις γνώσεις, την σοβαρότητα, την εμπειρία και τις γνωριμίες του, στη νέα σελίδα που φιλοδοξεί ν’ ανοίξει το τριφύλλι στην ιστορία του.

Η πρόταση στον Σταύρο Λεκκάκο έχει γίνει προ δεκαπενθημέρου, αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ του sport-fm, έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να δώσει θετική απάντηση. Συγκεκριμένα:

Α)Να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και να είναι ξεκάθαρο ότι ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας θα κινεί τα νήματα στο σύλλογο.

Β)Να υπάρξει πλήρης ομαλότητα στις πληρωμές όλου του προσωπικού και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με τον οικονομικό τομέα, καθώς επίσης και η άμεση διευθέτηση των υφιστάμενων χρεών να αποτελούν προτεραιότητα του συλλόγου.

Γ)Να υπάρξει σαφές πλάνο που θα του παρουσιαστεί λεπτομερώς για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δη το προσεχές διάστημα που σχετίζεται με τη φετινή σεζόν.

Αν αυτά δεν τηρηθούν από τη νέα ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Σταύρος Λεκκάκος δεν έχει καμία πρόθεση να συνδέσει το όνομά του με μια… περιπέτεια στο άγνωστο.

Ο Σταύρος Λεκκάκος που γεννήθηκε στο Φλομοχώρι Λακωνίας το 1952, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Bolton στην Αγγλία. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ιδρυτικό μέλος των επιχειρηματικών συμβουλίων Ελλάδος-Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας, Ντουμπάι & Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα