Παράσημο διά χειρός… τσάρου για τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

Η σημαντική διάκριση αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του Έλληνα επιχειρηματία στην προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσία και στη διάδοση του ρωσικού πολιτισμού

Ύψιστη διάκριση για τον πρόεδρο του Ομίλου Grecotel, κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, με την παρασημοφόρηση στη Μόσχα από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας. Η επίσημη τελετή έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο στις 4 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εθνικό εορτασμό για την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας.

Η σημαντική διάκριση αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς συμβολής και προσφοράς του Ν. Δασκαλαντωνάκη, ως επίτιμου προξένου Κρήτης και Δωδεκανήσων αλλά και ως επιχειρηματία στον κλάδο του Τουρισμού, στην προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και τη διάδοση του ρωσικού πολιτισμού.

Υπογραμμίζεται ότι ο συγκεκριμένος τίτλος έχει απονεμηθεί σε ελάχιστους Έλληνες, ενώ ο «Mr. Grecotel» ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας ανάμεσα σε διεθνείς προσωπικότητες στη συγκεκριμένη τελετή. Στο πλαίσιο της παρασημοφόρησής του ο Ν. Δασκαλαντωνάκης, αφού ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την «ύψιστη τιμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η αναγνώριση αυτή στο πρόσωπό μου αντανακλά την ευόδωση των κοινών μας προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε δε ότι «ως άνθρωπος και επιχειρηματίας του τουρισμού, που στα ξενοδοχεία της Grecotel καλωσορίζω κάθε χρόνο χιλιάδες Ρώσους τουρίστες, θεωρώ ως αυτονόητο σκοπό μου τη στήριξη και την συνέχιση της οικονομικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας μέσα από την αυθεντική φιλοξενία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών».

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ο Ν. Δασκαλαντωνάκης προσκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα