Παρασκήνια: TOP SECRET

Ο Βαγγέλης Γραμμένος απέδωσε –στην εκπομπή «Δίκη» (2/4)– την απόλυτηαφωνία του για την εισβολή του οπλοφόρουΣαββίδη, σε επιλογή να μην κάνει δηλώσεις«εν βρασμώ ψυχικής ορμής». Δηλαδή, χρειάζεται περίπου έναν μήνα (11/3 συνέβη το γεγονός) για να «σβήσει» ο Βαγγέλης; Πω πω… εγκράτεια ο «αόρατος» πρόεδρος.

«Δεν υπάρχουν προσωπικότητες στη διαιτησία, είναι όλοι διαιτητάκια»,δήλωσε στις 2/4 ο (πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ και νυν)σύμβουλος διαιτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΜάλαμαςΤεβεκέλης.Σωστός ο Μάλαμας. Η απουσία των Καλφόγλου και Κύζαέχει αποδυναμώσει τη διαιτησία (του ΠΑΟΚ)…

Με τη γίδα στην πλάτη» (ξανα)πιάστηκαν οι Β. Γραμμένος και Θ. Θεοδωρίδης. Ο πρώτος πρότεινε κατ’ απαίτηση του δεύτερου για παρατηρητή σε αγώνες της UEFA τον Αριστείδη Σταυρόπουλο. Άσχετο με το ποδόσφαιρο αλλά ξάδελφό του –είναι γιος της αδελφής του Σάββα– πρώην γενικό διευθυντή της εταιρείας PC Systems και υπόδικο στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή. Το θέμα που είχε αναδείξει παλιότερα η «Α» επανέφερε η ιστοσελίδα «FlogaSport».

Συναντήθηκαν τη Μ. Τρίτη (3/4) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη. Αντικείμενο της συζήτησης η αντιμετώπιση της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις. Λέτε να πρότεινε ο Τόσκας σε περίπτωση επεισοδίων να κάνουμε ότι κοιμόμαστε, όπως πρότεινε η ΕΛ.ΑΣ. να κάνουμε αν μπουκάρουν κλέφτες στο σπίτι μας; Ή ο Βασιλειάδης να μάθουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες πολεμικές τέχνες όπως πρότεινε ο Δημήτρης Καμμένος;

Και ξεχασιάρης ο Βαγγέλης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποδύθηκε ότι δεν γνώριζε πως η ΑΕ Ξάνθης φέρει στη φανέλα της το ρολόι με τους δείκτες την ώρα που πέθανε ο Κεμάλ. Γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί –όπως είχε αποκαλύψει το «ThrakiSportS»– με πρωτοκολλημένο (9/11/2017) έγγραφο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων στην ΕΠΟ,Δ. Σκουτέρη.

Τελικά, ο Γραμμένος θυμόταν μόνο τις εντολές του Ιβάν μέσω Μάκη– και τα καλά λόγια του Βασιλειάδη, που έτσι βγάζει την υποχρέωσή του για τον πρόσληψη στην ΕΠΟ του κουμπάρου και συνεργάτη του, κ.Χολέβα.

Διαφάνεια με… βόλεμα των δικών μας «παιδιών» σε replay

Στις 18 Ιανουαρίου συναντήθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Και αποφάσισαν –για το καλό του ποδοσφαίρου, βεβαίως – βεβαίως– την καθιέρωση του Video Assistant Referee (Βιντεοληπτικό Σύστημα Υποβοήθησης Διαιτητή) στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο υπουργός μίλησε για «μια υπηρεσία – κόσμημα για το αγαπημένο παιχνίδι του Έλληνα φίλαθλου, η οποία θα αυξήσει την αξιοπιστία του». Ο υφυπουργός για διαφάνεια: «Σήμερα, γίνεται ένα ακόμα βήμα στο μεγάλο αγώνα που ξεκινήσαμε για τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τα λόγια του υφυπουργού αναμάσησε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που υποστήριξε ότι το «VAR θα φέρει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πώς μεταφράζονται σε πράξη η διαφάνεια και η αξιοπιστία; Αρκεί ένα γεγονός για να καταλάβετε. Ως Project Manager (Διευθυντής Έργου) για το VAR τοποθετήθηκε ο Αλέξανδρος Χολέβας. Ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του υφυπουργού και κατόπιν διορίστηκε και στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

Και για το διαιτητικό κομμάτι ο Μιχάλης Κουκουλάκης. Δεν γινόταν αλλιώς, αφού ο Μιχάλης είχε συμβόλαιο και θα πληρωνόταν τζάμπα…

Διαβάστε επίσης