Παρατάσεις-ανάσα για τους πολίτες

Έως τις 15 Φεβρουαρίου θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Ανάσα για τους πολίτες που θα έχουν περισσότερο χρόνο να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους δίνουν οι παρατάσεις που αποφάσισαν οι κατά περίπτωση αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς για μία σειρά από προγράμματα και επιδοτήσεις όπως είναι π.χ. το νέο «Εξοικονομώ», επιδόματα (βλ. επίδομα θέρμανσης), αλλά και ρυθμίσεις οφειλών.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα «myΘέρμανση» που αφορά το επίδομα θέρμανσης, θα μένει ανοιχτή έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να υποδεχτεί νέες δηλώσεις. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου παρατείνεται και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων  για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», με την επιδότηση να φτάνει από 40% έως 75%.

Εξάλλου, οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε 36 έως 72 δόσεις σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ είναι έως 28 Φεβρουαρίου, ενώ σε 48 δόσεις θα μπορούν οι συνταξιούχοι να αποπληρώνουν τον φόρο εισοδήματος που προκύπτει από τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών. Η εφάπαξ πληρωμή του φόρου παίρνει παράταση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Όσοι, τέλος, έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων έως 31/12/2021 θα μπορούν έως τις 31 Μαρτίου 2022 να συντάξουν τα σχετικά συμβόλαια με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Μέχρι 31 Μαρτίου πήρε παράταση και η μεταβίβαση ακινήτων μέσω μηχανικού και χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα